Zeven tips voor een stralende huid in wintertijd!

Het is inmiddels eind oktober en na de mooie nazomerse dagen van vorige week heeft de herfst duidelijk zijn intrede gedaan. Aankomend weekend gaan we van zomertijd weer naar wintertijd. Maar ook deze tijd van het jaar heeft zijn charmes. Overal zie je bladeren in prachtige bruin-, oranje- en geeltinten op de grond liggen en er zijn dit jaar opvallend veel paddenstoelen in diverse kleuren. Maar zoals de natuur in de herfst verandert, verandert ook je huid die minder buitenlucht, maar meer droge lucht van de centrale verwarming krijgt. Tja, die buitenlucht is toch altijd beter. Maar niet getreurd. Tijd om onze huid extra te verzorgen.

Met onderstaande tips zorg je ervoor dat je huid er ook de komende periode stralend uitziet.

Door de zon is je huid verdikt. Koop daarom een goede peeling en breng dit twee à drie keer per week aan zodat de crèmes goed opgenomen kunnen worden. Een peeling is een manier om van je dode huidcellen af te komen. Dit zijn onzichtbare cellen die op je huid blijven liggen en daardoor de opname van verzorgingsproducten tegenwerken.

Neem de tijd voor een extra masker. Probeer in ieder geval een keer per week lekker te ontspannen door zowel voor je gezicht als voor je haar een masker te nemen.

Je huid droogt uit door de centrale verwarming, het is dus belangrijk dat je huid goed hydrateert. Gebruik een vollere, extra voedende dag- en nachtcrème.

Drinken is belangrijk. Heb je in de winter echter niet altijd zin om water te drinken, dan is een lekkere warme kop (kruiden) thee een prima alternatief!

Wanneer het kouder wordt, heb je veel meer last van droge handen. Verzorg je handen daarom goed. Gebruik een goede handcrème en smeer je handen minimaal ’s morgens en ’s avonds in. Nog beter is het om je handen na iedere wasbeurt in te smeren. Je kunt kleine tubetjes handcrème kopen. Handig om in je handtas te stoppen zodat je deze altijd bij je hebt. Is het buiten koud en ga je een flinke wandeling maken? Doe dan handschoenen aan want warme handen zorgen voor een betere doorbloeding.

Ook een typisch winterkwaaltje zijn droge lippen. Tip, als je last van droge lippen hebt, ga er niet met je tong langs om ze vochtig te maken. Speeksel droogt je lippen uit. Gebruik een goede lippenbalsem.

Op een mooie, warme zomeravond heb je niet altijd zin om bijtijds naar bed te gaan. De wintermaanden zijn hier veel geschikter voor. Probeer acht uur per nacht slaap te pakken. Een goede nachtrust is het allerbeste schoonheidsmiddel en zorgt er bovendien voor dat je je veel beter voelt.

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.