Zelf kerststukjes maken? Leuk en makkelijk!

De tijd rond Kerst vind ik de gezelligste tijd van het jaar. Je maakt je huis gezellig met een kerstboom, kaarsen en natuurlijk ook kerststukken. Nu ben ik hier zelf niet zo’n held in. Maar toch vind ik het een leuk werkje. En in de loop der tijden heb ik ontdekt dat zelfs ik een kerststukje kan maken, mits het niet te ingewikkeld is.

 Wat heb je nodig?

 plantenpotjes of schaaltjes

oase

kerstballetjes

dennenappels

nobilis takken

mos

eventueel wat takken conifeer, een paar takken eucalyptus of tillandsia mos

tang

lijmpistool

krammetjes of draad

Wat moet je doen?

Kijk eerst wat voor schaaltjes of potjes je zelf nog hebt staan. Anders kun je deze bij de Action kopen. Ook bij de Action vind je oase, een lijmpistool en kerstballetjes in allerlei soorten en maten. Ze zijn hier het goedkoopst. Dennenappels kun je in het bos of in het park zoeken. Voor de nobilis takken, het mos en een paar takken eucalyptus kun je bij een tuincentrum bij je in de buurt terecht.

Laat de oase een nacht in een emmer water staan. Snijd de oase op maat in je pot en zorg ervoor dat de oase minstens 2 centimeter boven de rand uitsteekt. Haal de hoeken er af. Vervolgens knip je takken van de nobilis en haal de onderste naalden eraf. Zie foto.

Je kunt nu de onderkant van de oase gaan bedekken met de nobilis. Heel belangrijk hierbij is dat de takken allemaal even lang zijn zodat je niet een heel lang en een heel kort stuk krijgt. Als je helemaal rond bent geweest, doe het dan nog een keer. Eventueel kun je de nobilis nu afwisselen met een paar takjes conifeer en/of eucalyptus. Dan pak je een stuk mos en doe dit op het bovenste gedeelte. Zet het vast met een paar krammetjes. Het stuk oase is nu bedekt en mooi rond opgevuld. Dan begint het leukste werk namelijk het versieren. Je kunt in het midden een iets grotere kerstbal plaatsen en bijvoorbeeld 3 kleinere kerstballen in een groepje aan de zijkant. Doe dit 3 keer en zet hier tussen een paar dennenappels die je of met draad vastzet of met een lijmpistool. Je kunt het versieren naar eigen inzicht doen. Houd je van strikken? Dan kun je van mooi lint strikken maken. Een tip, houd het rustig en maak het vooral niet te vol. Ik vind het mooi om alles in 1 kleur te houden. Zelf vind ik de kleur wit mooi, maar ook paarse ballen staan leuk.

Rood doet het ook altijd goed. Kortom dit ligt aan je eigen smaak en interieur. De dennenappels kun je naturel houden maar ook wit, goud- of zilverkleurig spuiten. Doe er voor de finishing touch wat tillandsia mos tussen.

Wil je de kerstgedachte volgen maak dan een extra stukje en breng dit naar iemand die eenzaam is. Met een bezoekje en een kerststukje maak je een ander blij en heb jij dubbel voldoening van je werk!

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.