Wentelteefjes, het recept voor de armen is weer helemaal “in”

Vroeger werd het wel het recept voor de armen genoemd. Waarom? Omdat mensen die weinig te besteden hadden het zonde vonden om oud brood, wat niet echt lekker meer was om zo te eten, weg te gooien. Ze waren echter creatief en wisten er toch nog lekkers van te maken. Nu was ik vorige week aan het lunchen in een trendy restaurant en na de sandwiches met gerookte zalm werd er een schaal met warm brood op tafel gezet. Iedereen vroeg zich af wat het was. Suikerbrood? Warm krentenbrood? Het verlossende antwoord was: wentelteefjes, nieuwe stijl leuk opgediend met fruit, ahornsiroop en crème fraiche. Maar de basis is hetzelfde als vroeger. En ze smaakten heerlijk! En wat zijn ze toch gemakkelijk om klaar te maken!

Wat heb je nodig?

1 ei

30 gram suiker

1 zakje vanillesuiker

1 theelepel kaneel

0,25 liter melk

8 sneetjes oud brood

50 gram boter

Wat moet je doen?

Klop het ei los met de suiker, de kaneel en de koude melk. Ik vind het niet nodig, maar eventueel kun je de sneetjes brood van de korst ontdoen. Snijd het brood doormidden of schuin.

Vervolgens haal je het brood één voor éen door het eimengsel en stapel ze op elkaar.

 

Bedruip de stapel met het eimengsel tot het brood geheel doorweekt is. Wacht 5 minuten. Laat de boter in een koekenpan lichtbruin worden en bak de wentelteefjes in een paar minuten aan beide kanten goudbruin. Om het nog lekkerder te maken kun je er aardbeien, suiker, jam, honing maar ook crème fraiche en ahornsiroop bij serveren. Ik eet ze als zoete afsluiter bij de lunch. Je kunt ze natuurlijk ook als ontbijt eten of ’s avonds bij het diner als toetje. Eet ze wel lekker warm op!

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.