Wat handen kunnen vertellen…….

Er wordt vaak gezegd dat de leeftijd van een vrouw te zien is aan haar handen. Regelmatig zie je iemand die er netjes opgemaakt bij loopt, goed verzorgde haren, leuke kleding, kortom iemand ziet er zo jong uit dat het moeilijk is een leeftijd te raden. Uit iemands handen kun je meer afleiden. Het is nu eenmaal zo dat de huid van je handen sneller veroudert dan de rest van je huid. De huid wordt dunner, de aderen komen er doorheen en vaak zie je ook pigmentvlekken. Handen maak je niet op, veel te lastig wanneer je je handen moet wassen, en handen krijgen ook geen botox of iets dergelijks. Alhoewel……tegenwoordig is er van alles mogelijk.

Mijns inziens kun je je handen alleen maar goed verzorgen. Daarom een paar tips.

Begin ermee om ’s morgens na het douchen handcrème op te doen. Herhaal dit ook ’s avonds voor het slapen. Gebruik een crème die goed intrekt. Heb je erg veel last van droge handen zorg er dan voor dat je een tube handcrème in je tas hebt zodat je, ook als je niet thuis bent, na het handenwassen je handen insmeert.

Er zijn speciale handscrubs of handmaskers. Verwen je handen hier 1 tot 3 keer per week mee. Je kunt ook een handmasker opdoen voordat je gaat slapen, zodat dit de hele nacht kan intrekken.

In de zomermaanden wanneer je buiten zit en zonnebrandcrème gebruikt, vergeet dan niet om ook je handen in te smeren.

De wintermaanden zijn je handen veel schraler dan in de zomermaanden. Draag daarom, als je naar buiten gaat, handschoenen ter bescherming.

Wanneer je aan het schoonmaken bent, is het beter voor je handen om speciale (latex) handschoenen te dragen. Daarmee voorkom je dat je handen uitdrogen.

Je handen en nagelriemen worden zacht wanneer je ze insmeert met Arganolie.

Gebruik regelmatig een voedende nagelolie voor je nagels om te voorkomen dat deze uitdrogen.

In plaats van je nagels te knippen, kun je ze beter vijlen. Een glasvijl is hiervoor het beste, doordat deze zorgt voor een fijne structuur. Wel 1 kant op vijlen.

En tot slot nog een tip! Heb je geen handcrème bij de hand, gebruik dan de dag- of nachtcrème die je voor je gezicht gebruikt.

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.