Voorwoord

Het opzetten van een eigen blog. Ik dacht er al jaren aan, maar om de een of andere reden kwam het er nooit van. En dan krijgt je jongste een vriendinnetje, die dit idee ook had, het wel enthousiast aanpakte en nu al jarenlang de trotse eigenaresse van Cotton & Cream is. Toen ik Marlieke met mijn verhaal confronteerde en haar een complimentje maakte was haar reactie: “Je kunt het nog steeds doen. Je kunt schrijven en blogs voor ouderen zijn er niet veel, dus Joke je kunt beginnen”.

Tja, nadat je wat ideeën op een rijtje gezet hebt, ga je nadenken over een naam. Wat is dat moeilijk. Er zijn de afgelopen tijd heel wat namen de revue gepasseerd. En er waren weinig namen die de ballotagecommissie konden doorstaan! Ik noem er enkele: Parels en Port (“Veel te selectief”), Rijpe blik (“Het is geen bejaardentehuis”), Old Fashioned ( “Ik dacht dat je met je tijd mee wilde gaan”) en ga zo maar door.

Totdat Marlieke met “Babbels en Brabbels” aankwam. Hoe vaker ik de naam noemde, hoe leuker ik het begon te vinden. Het heeft ook wel iets met de “Circle of life” te maken. Als baby ga je brabbelen, later babbel je er lustig op los, dan krijg je kinderen die op hun beurt weer gaan brabbelen, later babbelen, je krijgt de brabbels van je kleinkinderen te horen en ook deze brabbels veranderen langzamerhand in babbels. Een ding hoop ik niet en dat is dat ik later wanneer ik heel oud ben terug ga naar mijn kindertijd en weer ga brabbelen!

Wat kun je van mij verwachten? Ik wil 1 keer per veertien dagen op woensdag iets op Babbels en Brabbels zetten. Ik houd er eigenlijk niet van om mezelf in een hokje te plaatsen in de trend van “jij bent al ouder, dus dit en dat past niet meer bij jou”. De eerlijkheid gebiedt mij echter wel om te zeggen dat je als 50 plusser niet alles meer kan en alles weet. Als ik nu zie hoe mijn kleinzoon van 4 al met zijn kleine vingertjes op mijn telefoon of tablet scrolt dan denk ik “dat gaat veel soepeler dan bij mij en hij zal hier over een aantal jaren veel handiger in zijn en veel meer weten dan ik”. Ik wil recepten met jullie delen, soms van vroeger, soms van nu. Ik wil het hebben over mode voor 50 plussers (die bepaald niet tuttig is) maar ook verhalen over dingen die iemand meemaakt in zijn of haar leven. Lifestyle, reizen: kortom over alles wat ons bezighoudt!

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.