Voorjaarsschoonmaak voor je huid

Een voorjaarsschoonmaak maar dan niet voor je huis maar voor je huid! Ik herinner me dat mijn moeder vroeger rond deze tijd van het jaar druk in de weer was om het huis een extra schoonmaakbeurt te geven. Gordijnen werden gewassen, meubels gingen van hun plaats en werden in de was gezet en waar nodig werd er behangen of geschilderd.

Wel, ik houd me maar bij een voorjaarsschoonmaak, ofwel detox, voor mijn huid. Je komt het woord “detoxen” tegenwoordig vaak tegen. Wat betekent het precies? Detoxen is het reinigen van het lichaam van afvalstoffen of gifstoffen. Waarom is dit nodig voor je huid? Omdat er een nieuw seizoen aanbreekt. In de winter heeft je huid last van de centrale verwarming en de kou die ervoor zorgen dat de huid uitdroogt. Een detox (ook wel peeling genoemd) maakt je huid beter toegankelijk, verwijdert de dode huidcellen en zorgt dat de schoonheidsproducten goed door de huid worden opgenomen. Dode huidcellen zijn onzichtbare cellen die op je huid blijven liggen en de opname van verzorgende producten saboteren. Ook maken ze de huid dof.

Er zijn verschillende peelings zoals een Chinese kruidenpeeling en een fruitzuurpeeling. Beiden kun je nu doen. Een fruitzuurpeeling van 6% kun je zelf doen. Ga je voor een sterkere versie, 30%, dan moet je hiervoor bij een professional zijn. Je moet met een fruitzuurpeeling wel uitkijken dat je daarna niet de zon in gaat. Dit komt omdat de huid na de peeling veel gevoeliger en vatbaarder is en je daardoor meer kans hebt op pigmentvlekken.

Hoe kun je je huid het beste peelen? Eerst reinig je je huid goed. Als de huid goed droog is, breng je de peeling aan. Niet inmasseren, wel 10 minuten laten intrekken. Daarna afhalen met warme doeken, een micro wave kompres of door je huid goed af te spoelen. Je merkt al gelijk dat je resultaat hebt, je huid voelt frisser en zachter aan. Vervolgens breng je de dagelijkse verzorging aan. De peeling kun je 1 à 2 keer per week doen.

Nog een tip nu het mooie weer er weer aan komt. Gebruik zomers altijd een product met een zonnefactor om huidveroudering door zonschade te voorkomen. Eigenlijk moet je al vanaf 1 maart een zonnefactor gebruiken.

Bronvermelding: www.elegant-Hedel.nl

Foto: liza.ua

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.