Voorbereidingen maken voor de Kerst? Nu al?

Het is vandaag 24 oktober. We zitten nog net in de zomertijd en beginnen er langzamerhand aan te wennen dat de herfst nu toch echt zijn intrede heeft gedaan. In de winkels zie je al kerstartikelen liggen en ook de grote tuincentra zijn zich al helemaal aan het voorbereiden op de Kerst. Moeten wij dit ook al? Ja, om het jezelf gemakkelijk te maken en alle kerststress te vermijden kun je je nu al hier op voorbereiden. Uiteindelijk zitten we over ruim 2 ½ maand alweer in het jaar 2019! Hieronder alvast wat tips.

Hou je ervan om zelf kerststukjes te maken? Dan is dit jaargetijde prima geschikt om een boswandeling te maken en dennenappels, kastanjes etc. te zoeken. Er is zoveel te zien in de natuur en het brengt je vaak op nieuwe ideeën.

Ga je vast oriënteren wat je wilt gaan eten met Kerst. In de maand oktober zijn er vaak veel wijnaanbiedingen waar je met Kerst van kunt genieten.

Denk alvast na over hoe je de tafel wilt “aankleden”. Maak je een tafelschikking? Dan kun je alvast bedenken hoe je dit wilt gaan doen. Wat is er leuker dan op een druilige dag op je gemak leuke kaartjes in elkaar te frutselen.

Koop nu alvast die levensmiddelen die lang goed blijven, zoals koffie, thee, frisdrank, spawater, suiker, meel.

Heb je een gerecht dat je graag met Kerst wilt maken maar heb je dit nog nooit eerder gemaakt? Probeer het nu alvast uit. Valt het tegen dan heb je nog ruimschoots de tijd iets anders uit te proberen.

Ieder jaar krijg ik minder kerstkaarten en meer kerstwensen via apps, mails of social media. Toch vind ik dat er niets boven een met zorg uitgekozen kerstkaart gaat. Op dit moment is er een grote keuze hierin. Koop je kaarten nu alvast. Je kunt zelfs de enveloppen al schrijven. Bespaart je in de drukke decembermaand tijd!

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.