Vermout, hèt zomerdrankje van 2016!

Sommige dingen veranderen nooit. Op een mooie, warme zomeravond gezellig buiten zitten met vrienden. Daar genoot je jaren geleden van en nu nog. Wat we hierbij drinken? Hetzelfde als we jaren geleden dronken en wat anno 2016 weer helemaal terug van weggeweest is, namelijk Vermouth. Deze sterke wijnsoort heeft een bijzondere smaak omdat er onder andere tijm, jeneverbessen en vanille in verwerkt zijn. Er zijn 3 verschillende soorten Vermouth. De rode Vermouth heeft een bitterzoete kruidensmaak, de witte Vermouth is fruitig en zoet en dan heb je nog de droge, witte Vermouth. Deze laatste leent zich uitstekend om cocktails van te maken. Je kunt Vermouth ook puur drinken met ijsblokjes. Het alcoholpercentage in Vermouth varieert toch altijd nog tussen de 15 en 18%. Mijn favoriete drankje is Vermouth gecombineerd met tomatensap.

Vul een glas of een coupe met tomatensap. Doe hier droge, witte Vermouth bij. Ik ga uit van een verhouding van 3 delen tomatensap op 1 deel Vermouth. Voeg hier 2 druppels tabasco aan toe. Hou je van pittig dan kun je hier nog wat verse peper over strooien. Ter garnering een stukje citroen.

Erg lekker en je hebt er de volgende dag geen kater van!

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.