Vaseline, een middel dat helpt tegen schrale lippen en tegen roest

Toen ik onlangs een open wond had, adviseerde de dokter mij om een gaasje met witte vaseline op de wond te doen. De wond genas goed en ik ging me verdiepen in wat je allemaal met vaseline kunt doen. En dat is eerlijk gezegd nogal wat, variërend van gebruik in de geneeskunde, cosmetica en als huis-tuin en keukenmiddel.

Vaseline een restproduct van aardoliewinning. Neem wel de witte vaseline want deze is het meest zuiver.

Omdat het niet in de huid trekt, maar er als het ware op blijft liggen wordt het in de geneeskunde vaak gebruikt om de huid af te dekken zoals bij open wonden, brandwonden en snijwonden. Bij eczeem verzacht vaseline de huid en zorgt ervoor dat vervelende schilfers verwijderd worden. Vaseline heeft geen genezende werking wel werkt het beschermend.

Als iemand aan mij vraagt wat mijn ultieme tip is wanneer je last van schrale, droge of gebarsten lippen hebt, zeg ik: “Smeer er vaseline op! Het beschermt tegen droge lucht, vocht en kou. Binnen notime heb je weer soepele, zachte lippen.” Last van droge plekken op je ellebogen en knieën of last van eelt? Vaseline is het medicijn! Ga je zelf je haren verven? Doe wat vaseline op bij je haarlijn en je oren. Zo voorkom je verfvlekken op deze plaatsen. Ben je neusverkouden en heb je last van een rode neus? Insmeren met vaseline. Voor je nagelriemen is het ook goed om deze van tijd tot tijd in te smeren met vaseline. Is je vinger te dik geworden en kun je je ring er niet meer afhalen? Probeer het met wat vaseline.

Vaseline kun je gebruiken om roest tegen te gaan bij metalen voorwerpen. Zo moest ik vroeger de spaken van mijn fiets insmeren met vaseline. Als je thuis aan het schilderen bent, doe dan wat vaseline op scharnieren en deurklinken. Gegarandeerd dat er geen verf op blijft zitten!

Bijkomend voordeel van dit wondergoedje is de prijs. Voor een paar euro kun je dit product kopen bij apotheek of drogist.

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.