Van moskee naar hotspot

De vriendelijke serveerster die ik een complimentje maak over de inrichting van het restaurant vertelt vol enthousiasme: “Vroeger was het een schoolgebouw. Toen werd het een moskee. Vervolgens werd het een anti-kraakpand en sinds oktober vorig jaar zit Bartack hier”. Ik herinner me inderdaad nog dat ik langs de Postjesweg kwam toen het een moskee was en er vaak groepjes mannen buiten te stonden te kletsen. Minder was het toen het een anti-kraakpand werd met ondergekalkte muren. Maar nu is het gebouw mooi gerenoveerd en eigentijds ingericht met een bar, tafeltjes en stoelen maar ook gemakkelijke stoelen en een bank waar je kunt relaxen. En daar heb je ruimschoots de tijd voor want deze nieuwe Amsterdamse buurtkroeg is ’s ochtends al om 8.00 uur open en je kunt er de hele dag terecht. Niet alleen voor lunch en diner maar ook voor een lekker ontbijtje.

Wij hebben geluk, want we hebben niet gereserveerd en de zaak zit bomvol. Toevallig gaan er net twee mensen weg zodat we hier toch even gezellig een vorkje kunnen prikken. Hoewel er ook vlees en vis op de menukaart staat voert de vegetarische keuken de boventoon. En als vegetarisch de specialiteit van de kok is dan ga je uiteraard ook voor vegetarisch! Als voorafje nemen we de zelfgemaakte hummus van tomatensalsa met een heerlijk pita broodje.

Ik besluit om als hoofdgerecht een “Shaksuka” te nemen. In een pannetje wordt dit warm opgediend en het bestaat uit ei met tomaat, courgette, olijven en een buffelmozzarella. Tafelgenoot gaat voor een spelt risotto met groene asperges, saffraan, bospeen en rode biet. Bij de bestelling wordt er wel op gewezen dat de spelt risotto wat harder is dan een gewone risotto maar dit blijkt niet storend te zijn. Glaasje wijn erbij, glaasje water en lekker genieten in een leuke, sfeervolle ambiance. We zitten niet in een sterrenrestaurant maar wel in een tent waar je een betaalbare, lekkere hap kunt eten!

Het adres van Bartack is Postjesweg 124 in Amsterdam

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.