Van koekjes bakken tot wc’s schoonmaken. En het zorgt ook nog voor een frisse adem!

Een avondje zappen op de bank. Dat overkomt mij niet zo heel vaak. Een paar weken geleden was het zo’n avond. Ik kwam bij het programma “Gezond Verstand” van Omroep Max terecht waar 3 artsen de huis- tuin- en keukenmiddeltjes van mensen beoordelen, die tijdens de uitzending hun “uitvinding” vol verve presenteren. Het zappen was snel afgelopen want al gauw zat ik geboeid te kijken. Echt een leuk programma. Eén van de remedies die werd besproken was het gebruik van Baking Soda wanneer je last hebt van een slechte adem. Sinds ik ooit een collega had die werkelijk zo uit zijn mond stonk (een ander woord heb ik er niet voor) dat ik, als ik met hem een gesprek aanging, eerst flink wat parfum op mijn pols spoot en vervolgens wanneer zijn gezicht mijn kant op kwam “toevallig” aan mijn pols rook (en dat was natuurlijk geen gezicht), ben ik mij er terdege van bewust wat je met een onwelriekende adem een ander aandoet.

Nu was de gast bij “Gezond Verstand” zelf tandarts en hij legde duidelijk uit wat je allemaal kunt doen bij een slechte adem. Goed je gebit schoonmaken, flossen, ragen, tongschrapen (ja, er zijn speciale tongschrapers te koop omdat je tong vaak een bron van bacteriën is). Maar als je halverwege de dag een afspraak hebt en je bent niet thuis lukt dat allemaal niet. Wel kun je gauw op een pepermuntje kauwen, maar dat schijnt ook maar kort te helpen en al die pepermuntjes zijn ook niet goed voor je gebit. Enfin, tandarts Frank, zoals de beste man heet, had als oplossing Baking Soda. Ik was gelijk geïnteresseerd. In de eerste plaats natuurlijk omdat ik nieuwsgierig was of het inderdaad hielp maar ook omdat ik laatst in de supermarkt een pak Baking Soda gekocht heb en niet meer weet waarom. Tandarts Frank legde uit dat je een klein snufje Baking Soda op je tong moet doen en dat het zich door de mond verspreidt. Hij was wel zo eerlijk om er bij te vermelden dat het spul bitter smaakt. Maar het zorgt er wel voor dat je zeker een dagdeel verzekerd bent van een frisse adem. De 3 aanwezige artsen die moesten beoordelen of ze de uitvinding zouden laten testen, waren positief. Een week lang beoordeelden een aantal studenten de uitvinding. De testresultaten waren positief. Wel werd opgemerkt dat wanneer je de Baking Soda in je mond deed het chemisch, zout en bitter smaakte. Maar 2 van de 3 studenten waren ervan overtuigd dat je adem wel degelijk frisser was. Het grappige was dat in dezelfde uitzending een mevrouw kardemonpitten aanprees. Ook dit werd onderzocht en ook hier kwam uit de bus dat het niet lekker was maar wel resultaat had.

Natuurlijk heb ik het zelf ook uitgeprobeerd en inderdaad is de smaak niet bepaald aangenaam. Maar dat is gelukkig van korte duur en een glaasje water daarna smaakt prima. Nu ik het pak Baking Soda tevoorschijn gehaald had ben ik nog eens gaan kijken wat je er nog meer allemaal mee kunt doen. En dat is een heleboel!  Voor alle duidelijkheid: verwar Baking Soda niet met gewone soda want dat is iets heel anders!

Met Baking Soda kun je koekjes bakken (het dient ter vervanging van gist of bakpoeder), maar ook de tegels in de badkamer schoonmaken. Een kopje Baking Soda in het toilet met daarover een kopje azijn zorgt voor een schoon toilet. Tien minuten laten bruisen en vervolgens de borstel er doorheen halen. Een half kopje in de wasmachine en je vloeibare wasmiddel werkt nog beter! Wil je je haren wassen en heb je geen shampoo in huis? Een kopje water en een eetlepel Baking Soda, goed masseren, één minuutje intrekken, uitspoelen en je haren zijn weer schoon en glanzend. Doe een theelepel bij het water en je snijbloemen blijven langer vers. Baking Soda kun je gewoon bij de drogist of supermarkt kopen. Bij de supermarkt betaalde ik € 1,69 voor 454 gram.

Wil je nog meer tips over wat je allemaal met Baking Soda kunt doen, kijk dan eens bij https://gezondetips.nl/het-gezonde-effect-van-baking-soda-zuiveringszout of https://www.hetkanwel.net/2015/07/06/40-dingen-die-je-met-baking-soda-kan-doen/

 

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.