Trendy Lissabon (2)

Vorige week schreef ik over een leuke citytrip, namelijk Lissabon, http://babbelsenbrabbels.nl/zin-in-een-leuke-citytrip-lissabon-is-trendy. Ik had zoveel informatie dat ik dit niet in één keer kon opschrijven. Daarom deze week deel 2 over trendy Lissabon.

Je kunt prima en niet duur eten in Lissabon. Wat mij alleen opviel is dat er weinig restaurantjes zijn met sfeerverlichting en kaarsjes aan. Tips: Restaurant Cacho Dourado Lisbao aan de Rua Eça de Queiroz 5 (voor een liter huiswijn betaal je hier 6 euro) en restaurant Pinoquio aan de Praca dos Restauradores. Sta niet vreemd te kijken wanneer de ober van te voren trots de vis laat zien die de kok voor je gaat bereiden.

Wil je dineren en genieten van fadomuziek? Ga dan naar restaurant O Faia aan de Rua da Barroca. Dit restaurant ligt in de gezellige uitgaanswijk Bairro Alto. Je bent in dit restaurant verplicht om minimaal 50 euro per persoon te besteden omdat de optredens van de muzikanten gratis zijn. Voor dit bedrag wordt alles wel heel mooi opgediend!

Bij de optredens van de fadomusici is het donker, zodat je niet in de gelegenheid bent om goede foto’s te maken.

Een ander traditioneel fado restaurant is Parreirinha de Alfama aan de Beco do Espirito Santo 1. Dit ligt tegenover het Fado museum. Hou er wel rekening mee dat als je ergens naar toegaat voor de fado muziek, het eten duurder is dan wanneer je in een restaurant zonder muziek eet.

Het Rossio plein ligt midden in het oude centrum. Hier is het altijd bruisend, ook ’s avonds. Het treinstation met de hoefijzervormige ingangen is zeker een bezoekje waard.

 

Ben je voetbalfan en wil je zien waar Portugals bekendste voetballer Eusébeo begraven ligt? Of wil je de laatste rustplaats van de wereldberoemde fadozangeres Amalia Rodriguez bezoeken? Dat kan in Panteäo Nacional, een grote kerk in barokstijl.

Wat ook typisch Portugees is, zijn de huizen met de tegels.

Ben je iets langer in Lissabon, dan is een bezoek aan de badplaats Cascais zeker aan te raden. Vanuit Lissabon gaat er ieder kwartier een trein naar Cascais. Deze trein doet er op de heenweg ongeveer 40 minuten over en op de terugweg een half uur. Het is zeer zeker de moeite waard. De trein rijdt onder andere langs de zee. En om de prijs hoef je het niet te laten (circa 2,50 euro). Het station ligt in het midden van het stadje en binnen een paar minuten loop je langs het strand. Ook de straatjes met de vele winkeltjes zijn leuk om te bezoeken.

Wil je lekker en goedkoop Italiaans eten in deze Portugese badplaats dan is Gastronomia Italiana 1974 aan de Rua Frederico Arouca, 35-A zeer zeker een aanrader. Voor 10 euro heb je een glas wijn, een biertje of een glaasje fris, een hoofdgerecht (keuze uit 3 verschillende gerechten), een nagerecht en een kop koffie of thee. De eigenaar laat trots zien dat hij alles vers klaarmaakt. Maar wordt het druk in zijn zaak dan haalt hij het bord van 10 euro weg en kun je alleen van de kaart eten!

Tja, ik kan nog veel meer schrijven over Lissabon, maar ik hoop dat je toch een indruk van deze leuke trip hebt gekregen. Ik heb, eerlijk gezegd, best wel een beetje heimwee naar Lissabon en zijn heerlijke “pasteis de Nata” of “pasteis de Belém”. Ga ze dit weekend toch eens proberen na te maken. Lukt dat dan krijg je volgende week het recept!

 

 

 

 

 

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.