Trends in kerstbomen en kerststukjes 2018

Bij kerst denk je altijd automatisch aan de kleuren rood, groen, goud, zilver en wit. Dit jaar is er een opvallende kleur bijgekomen, namelijk mintgroen. Ik moet zeggen dat het een verfrissende nieuwe kleur is die je leuk overal in kunt verwerken. Maar als ik je een tip mag geven. Ga gewoon voor die kleur die je zelf het mooist vind en waarvan jij denkt dat je huis er het gezelligst mee uitziet. Zelf heb ik al jaren dezelfde kerstballen in mijn boom hangen en ik voel me daar happy mee. Hooguit switch ik met de kerststukken. Als je de basis rustig houdt kun je met allerlei kleuren combineren. En laten we eerlijk zijn. Een beetje over de top mag toch met Kerst?

Ik heb even een paar nieuwe kersttrends op een rijtje gezet. Je ziet veel hout, glas en ook etnische en botanische invloeden. Ook de kleuren roestbruin en bruin kom je veelvuldig tegen. En wat te denken van een stoere denimlook. Blauwe ballen, die je weer prima kunt combineren met zowel goud als zilver. Wil je helemaal hip en happening zijn? Maak dan strikken van je oude jeans en hang deze in de kerstboom. Gecombineerd met de blauwe ballen krijg je een “Denim Blues” boom! Het valt mij sowieso op dat er voor de mooi versierde kerstbomen allerlei themanamen zijn. Zo noem je mijn oude vertrouwde kerstboom met wit en zilver tegenwoordig een “Frost Delight” boom. “Indian Native” is de naam voor een spirituele boom die verwijst naar de indianenstammen. Een boom met groene en bruine ballen wordt: “Jungle Bell” genoemd en de klassieke, traditionele kerstboom met de welbekende rode en gouden kerstballen noem je anno 2018 “Coming Home”.

 

Wat je ook steeds meer ziet zijn ballen met een lieve tekst. Maar behalve kerstballen zie je ook pluche speelgoedbeestjes in de boom hangen. Heb je witte en zilveren ballen maar wil je iets totaal anders? Hang er dan knalpaarse exemplaren tussen.

Maar ook met een kerstboom in allerlei verschillende kleuren zoals bordeauxrood, paars en oudroze sla je geen gek figuur deze kerst. Houd je van klassiek en traditioneel? De welbekende rode, gouden kerstballen zijn en blijven altijd. Scandinavische invloeden zijn ook te zien in de huidige kersttrend. Een voorbeeld hiervan is de combinatie van rood met wit.

Heb je geen zin om een kerstboom te kopen, naar binnen te sjouwen en op te maken dan doe je je kerstverlichting gewoon in een mooie grote plant. Wat ballen erin en je hebt je eigen boompje!

Kortom er kan en mag dit jaar van alles. Qua kleuren en qua materialen. Er zijn zelfs namaakcroissantjes in bronstinten die je in de kerstboom kunt hangen. Maar mag alles? Nee, er is 1 item dat dit jaar helemaal “uit” is, namelijk de piek in de boom. Vraag me niet waarom maar de achterliggende gedachte is volgens styliste Anouk Berger dat een onbedekte boomtop symbool staat voor een mooi versierde kerstboom dat een verhaal vertelt met een open einde. Deze dame vertelt ons dat ook engelenhaar en parelsnoeren “not done” zijn deze kerst. Verder zie je weer meer echte dennenbomen in plaats van de kunstboom.

Maar wat voor boom je ook hebt, het gaat om de gezelligheid! Het is vroeg donker, kerstboomverlichting aan, kaarsen aan en genieten van deze tijd van het jaar!

Bronnen: Intratuin en versier de kerstboom.nl

 

 

 

 

 

Bronnen: Intratuin en versier de kerstboom.nl

 

 

Benieuwd naar de laatste trend in kerstbomen en kerststukjes? Kijk op

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.