Taartje van rivierkreeftjes op een bedje van gekarameliseerde uien

Dit verrukkelijke visgerecht van rivierkreeftjes kun je als lunchgerecht met vers geroosterd brood eten of als voorgerecht bij een etentje. Het voordeel is dat je de gekarameliseerde uien (het meest bewerkelijke gedeelte) van te voren kunt klaarmaken. Op het laatste moment snijd je de vis en legt dat op het uienmengsel.

Wat heb je nodig?

 350 gram gepelde en in kleine stukjes gesneden rode ui

1 eetlepel sojasaus

100 gram suiker

2 eetlepels water

½ deciliter rode wijnazijn

250 gram rivierkreeftjes

2 takjes dille

1 takje dragon

50 gram crème fraîche

peper

Wat moet je doen?

Doe de suiker met een klein beetje water (ongeveer 2 eetlepels) in een pan. Het water voorkomt dat de suiker aanbrandt voordat ze gesmolten is. Verwarm de suiker langzaam op een zacht vuurtje totdat ze helemaal gesmolten is. Zodra de suiker gesmolten is zet je het vuur iets hoger en laat het mengsel borrelen. Vanaf het moment dat de suiker licht begint te kleuren, draai je de pan rond om de kookpunten beter te verspreiden. Niet roeren, alleen de pan ronddraaien en uitkijken dat je niet spat! Wanneer de kleur verandert van lichtgeel naar goudbruin, blus je het mengsel af met azijn. Vervolgens voeg je de gesneden uien toe en warmt dit mee in de suikermassa totdat de uien gaar zijn en het meeste vocht is verdampt. Breng op smaak met een eetlepel sojasaus en pureer het mengsel met een staafmixer. Doe dit mengsel in kleine ronde schaaltjes, druk aan met een lepel en zet het weg in de koelkast.

Vlak voor het gebruik snijd je de rivierkreeftjes, de dille en de dragon fijn en roer dit met de crème fraîche door elkaar. Je kunt peper naar eigen smaak toevoegen. Het vismengsel doe je op de uiencompote. Garneren met een takje dille of een blaadje sla.

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.