Supergezonde pasta!

De nieuwe schijf van 5 die onlangs door het Voedingscentrum bekend is gemaakt stelt dat we minder vlees en meer plantaardig moeten eten. Deze vegetarische pasta voldoet aan alle eisen en is bovendien heel lekker!

Wat heb je nodig?

volkoren pasta

1 bakje champignons (250 gram)

1 bakje cherry tomaatjes (250 gram)

1 courgette

1 grote ui (of 2 kleine)

2 teentjes knoflook

1 rood pepertje

1 blokje groentebouillon

een paar blaadjes basilicum

1 zakje Parmezaanse kaas

scheutje olijfolie

peper, zout (naar eigen smaak)

Wat moet je doen?

Maak alle ingrediënten schoon en schil de courgette en de ui. Nadat je de tenen knoflook gepeld hebt kun je deze door de knoflookpers halen of in kleine stukjes snijden. Als je het pepertje snijdt, haal dan wel de zaadlijsten eruit en snijd het vervolgens heel fijn. Kijk wel uit dat je daarna niet met je handen in je ogen wrijft! De champignons kunnen in plakjes en de courgette en de ui in blokjes gesneden worden. Ondertussen zet je de pasta op in ruim kokend water en voeg je het groentebouillonblokje toe. Kook de pasta conform de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe een scheutje olijfolie in een wok en voeg ui en vervolgens courgette, pepertje, champignons en knoflook toe. Ondertussen snijd je de tomaatjes door de helft en doet deze ook bij het mengsel.

DSC_0103

Tot slot doe je er de goed uitgelekte pasta en de Parmezaanse kaas erdoor. Maak het geheel af met de fijn gesneden basilicum! Zelf vind ik het door het rode pepertje en de pittige kaas niet nodig om zout en peper toe te voegen, maar dat is natuurlijk voor iedereen persoonlijk. Lekker met een groene salade!

DSC_0106

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.