Succes verzekerd met deze verrukkelijke kokosmakronen

Tja, daar zit je dan. Het is zaterdagavond en omdat er in de familie zo nodig gelijnd moet worden is er geen koek in huis. En dan gaat de telefoon: “Is het goed wanneer we morgen koffie komen drinken?” Altijd leuk, maar koffie zonder koek voor het bezoek……….. Nou, niet getreurd. De ingrediënten voor deze kokosmakronen heb je vast wel in huis. Ze zijn verrukkelijk en (ook heel belangrijk) heel snel en makkelijk klaar te maken.

Wat heb je nodig? (voor 10 grote koeken)

2 zakjes vanillesuiker

180 gram kristalsuiker

4 eiwitten

200 gram gemalen kokos

Wat moet je doen?

Scheid de eieren. Het eigeel heb je niet nodig. Bewaar dit in een glas. Beetje water erop zodat de eidooiers niet uitdrogen, afdekken met huishoudfolie en zo kun je ze nog zeker 2 dagen in de koelkast bewaren. Tip: lekker de volgende dag bakken voor bij de lunch.

Verwarm intussen de oven voor op 180 graden en zet een bakblik klaar met bakpapier. Begin met het kloppen van het eiwit. Het eiwit hoeft niet helemaal stijf te zijn. Voeg de vanille- en de kristalsuiker er in gedeelten bij en mix voorzichtig even door. Tot slot spatel je er de gemalen kokos doorheen.

Het gemakkelijkste is nu om een ijslepel te nemen, zodat de makronen ongeveer even groot zijn. Heb je geen ijslepel dan kun je natuurlijk ook gewoon met twee lepels bolletjes maken om het mengsel op de bakplaat te scheppen. Druk de bolletjes even aan met een spatel of de achterkant van een lepel zodat ze wat platter worden. Doe de bakplaat in de oven en laat de kokosmakronen in ongeveer 25 minuten gaar en lichtbruin worden.

Ik haal uit dit recept 10 kokosmakronen met een doorsnede van 10 centimeter. Dit is een vrij grote koek. Je kunt ze uiteraard naar eigen inzicht ook kleiner maken. Ik zou dan wel na 20 minuten bakken kijken of ze al goed zijn.

Laat de kokosmakronen afkoelen. Pas als ze afgekoeld zijn kun je ze heel simpel van het bakpapier halen.

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.