Sperma, als inspiratiebron voor het maken van sieraden?

Marilyn Monroe zong in 1953 “Diamonds are a girls best friend”. Aan deze song moest ik denken toen ik in het Ilias Lalaounis museum in Athene rondliep. Niet dat het allemaal diamanten zijn, die je er ziet. Neen, de collectie is zeer divers. Ontwerper Lalaounis heeft zich onder andere laten inspireren door de Griekse geschiedenis, koningshuizen, dieren, bloemen, schelpen maar ook door de mens, zoals sperma.

Het kleine museum is ideaal om te bezoeken wanneer je in Athene bent en een paar uurtjes over hebt. Het is niet zo groot maar er zijn duizenden juwelen te bewonderen.

Hoe grote sieraden op een mooie manier opvallend kunnen zijn, zie je op deze foto. De sieraden worden body-jewelry ofwel lichaamsjuwelen genoemd.

Dit halssieraad is prachtig bewerkt.

Hier heeft de ontwerper zich op uiterst subtiele wijze laten inspireren door schelpen.

Het sieraad dat door het model op de voorkant van de Vogue wordt gedragen en dat in het museum te bewonderen is doet denken aan Cleopatra.

Wilde rozen maar ook bladeren van bomen zetten de beroemdste Griekse sieradenontwerper aan tot het maken van deze prachtige bijous.

Prachtige halssieraad met blauwe accenten.

Mooi in al zijn eenvoud.

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.