Smullen met dit lekkere vispotje

Wij waren onlangs bij vrienden om gezellig een hapje te eten. Marlies, mijn vriendin, kan heerlijk koken. Dit vispotje is weer een toppertje van haar. Ze had het van te voren klaargemaakt zodat ze niet de hele tijd in de keuken stond. Gelukkig kreeg ik het recept mee. Je kunt het eerder op de dag bereiden zodat je het vlak voor het gebruik alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Het leukste is wanneer je een paar ovenvaste kleine schaaltjes hebt. Iedereen heeft dan zijn eigen schaaltje op zijn bord. Staat gezellig en smaakt heerlijk!

Wat heb je nodig?

250 gram kabeljauwfilet

250 gram zalmfilet

100 gram garnalen

1 (kleine) winterwortel

1 prei

1 deciliter witte wijn

2 deciliter room

1 blokje visbouillon

100 gram gruyère

2 takjes peterselie

1 takje dille

peper

2 stukjes boter

4 kleine ovenvaste schaaltjes

Wat moet je doen?

Was de groenten en de kruiden. Snijd de wortel in dunne plakjes en de prei in ringen. Hak de peterselie en de dille fijn. Doe de boter in de koekenpan en fruit de wortel en de prei kort aan. Voeg het verkruimelde visbouillontablet toe, wat verse peper en roer goed door zodat de visbouillontablet goed oplost. Blus af met de witte wijn en roer de room er door.

Snijd de kabeljauwfilet en de zalmfilet in blokjes. Doe een stukje boter in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet, de zalmfilet en de garnalen heel kort aan.

Beboter de ovenschaaltjes en vul deze met de vis en het groentenmengsel. Zet weg in de koelkast.

Vlak voor het gebruik verwarm je de oven voor op 180 graden. Maak de ovenschaaltjes af door er de peterselie, dille en gruyère over te strooien en zet ze 25 minuten in de oven.

Lekker met een puree van zoete aardappelen en worteltjes met peultjes!

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.