Restaurant het Bommels Bakhuys, een aanrader

Op het terras buiten staat een tafel met roze tafelkleed en een kleurrijke bos bloemen. Daarnaast een bord met het menu voor vandaag. Binnen is het lekker warm en gezellig druk. Qua inrichting doet het Frans aan. De ontvangst is hartelijk. We hebben een tafel gereserveerd voor het raam.menubord

voorkant-bb

Het echtpaar Carlijne van Santvoort en Simon Fust is anderhalf jaar geleden gestart met petit restaurant Bommels Bakhuys in het hartje van Zaltbommel. Hun formule is helemaal aangepast aan de huidige tijd: vers, ambachtelijk, lokaal, bewust en regionaal. En wil je dineren? Dan is het eten wat de pot schaft. Er is namelijk iedere dag een verschillend menu dat uit 3 gangen bestaat en slechts 19,50 euro kost.

Deze middag ben ik hier met een vriendin voor de lunch. We kunnen kiezen uit soepen, hartige taarten, salades maar ook gewoon een broodje Drielse oude kaas maar dan wel met een huisgemaakte kweeperengelei. Wij besluiten om voor het lunchmenu te gaan, wat inhoudt dat we een kop soep van zongedroogde tomaatjes krijgen, een stuk hartige taart van geitenkaas met zoete aardappel, salade en een kop koffie of thee. Dat alles voor 12,50 euro. De soep is heerlijk. Onze gastvrouw voelt feilloos aan dat we geen haast hebben en stelt voor een half uurtje te wachten met het volgende gerecht wat overigens ook weer uitstekend smaakt. Ook het glas witte huiswijn, waarvan altijd wordt gezegd dat dit het visitekaartje van het restaurant is, smaakt voortreffelijk. Als we voldoende bijgekletst hebben en de koffie op hebben merken we dat het al zo laat is dat de meeste gasten, die hier voor de lunch gekomen zijn, al weg zijn.

carlijn-van-santvoort-2e-foto

Voor Carlijne is dit geen enkel probleem en zij laat ons trots de rest van het restaurant zien. De open keuken, de boekenplanken midden in het restaurant vol met kookboeken “om inspiratie op te doen” en de serre waar je met een gezelschap afgezonderd kunt zitten.

fotos-kookboeken

Het centrum van Zaltbommel ligt maar op een paar minuten afstand van de snelweg. Ben je in de buurt, of ben je op weg naar het zuiden dan is een bezoek aan het Bommels Bakhuys zeker de moeite waard.

Wil je het menu van te voren inzien dan kun je kijken op www.bommelsbakhuys.nl. Het Bommels Bakhuys is gehuisvest aan de Gamerschestraat 55 in Zaltbommel en is geopend van woensdag tot en met zaterdag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.