Relativeren

Dinsdag 22 maart. Zoals iedere morgen zet ik mijn computer aan. Ik krijg een scherm met allemaal verschillende woorden te zien. Als echte digibeet zijnde denk ik nog: “Even opnieuw opstarten, dan zal het wel weer goed komen”. Maar nee hoor! Na 3 pogingen, moet zelfs een eeuwige optimist als ik constateren dat er wel degelijk iets fout zit. Mijn humeur wijzigt gelijk 180 graden van goed naar vreselijk slecht. Want ik realiseer me plotseling dat ik zo vaak van plan was om een back-up te maken maar dit nooit gedaan heb. Super chagrijnig loop ik naar beneden. Daar kijk ik naar het nieuws en hoor wat er in Brussel gebeurt. Ach, wat zijn mijn problemen dan klein vergeleken met wat daar gaande is.

Aan het eind van de ochtend heb ik met een vriendin afgesproken bij een klein dierenparkje. Zij zit midden in een sollicitatieprocedure. “Ik zou de baan graag willen hebben maar het nieuws van vanmorgen uit Brussel helpt me wel enorm relativeren”.

In het dierenparkje zijn vrijwilligers druk aan de slag. Een van hen vertelt dat er afgelopen weekend 2 kostbare vogels gestolen zijn. Bij de diefstal zijn ook de nodige vernielingen aan de hokken aangericht. Waarom toch? De dieren in het park geven zoveel mensen plezier. Maar als je denkt aan Brussel relativeer je.

Dinsdag 29 maart. Ik heb weer een nieuwe computer. Wel ben ik alles kwijtgeraakt door de computercrash. Verhalen, foto’s die ik allemaal al klaar had voor Babbels en Brabbels, adressen, noem maar op. Balen dus! Maar ik realiseer me ook dat het mijn eigen stomme schuld is. Had ik maar een back-up moeten maken! Maar ik ga weer enthousiast aan de slag met Babbels en Brabbels. Voorlopig zal er op de dinsdag en op de donderdag een nieuw bericht verschijnen.

De vriendin heeft de baan, die ze zo graag wilde hebben, gekregen.

Vrijwilligers in het dierenparkje hebben de vernielingen hersteld. Van de daders nog geen spoor………

Brussel rouwt en zal nooit vergeten wat er gebeurd is.

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.