Regenachtige dag? Ga met (klein)-kinderen naar de binnenspeeltuin!

We hebben deze zomer veel warme, droge dagen gehad. Gelukkig voor alle boeren en tuinders zit er af en toe ook een regendag tussen. En juist op zo’n dag heb je de kleinkinderen. Je wilt iets leuks met hen doen. Maar wat? Denk eens aan een binnenspeeltuin. Vroeger, toen onze kinderen klein waren, kenden we het fenomeen binnenspeeltuin niet. De laatste jaren is deze vorm van kindervermaak als paddenstoelen uit de grond geschoten. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het inderdaad een prima alternatief is voor een regenachtige dag in de vakantie. Bij de meeste binnenspeeltuinen kun je bovendien drinken, een patatje, broodje, koek of ijs krijgen zodat het voor de kids echt een dagje uit is. Een kleine impressie van ons bezoek aan een binnenspeeltuin.

Op de foto boven het artikel zie je een klimmuur. Altijd leuk. Ik blijf er wel bij staan om de kinderen eventueel op te vangen en om ze te leren hoe ze voorzichtig van boven naar beneden komen. Gaat het desondanks toch mis dan ligt er een stevig kussen op de grond.

Een groot springkussen. En springen maar! Het kan geen kwaad!

De glijbaan op van beneden naar boven mag eigenlijk niet. Maar deze kinderen zagen al dat er van boven niemand aan kwam. Toch blijft het altijd oppassen geblazen!

Met hele grote legostenen spelen verveelt niet gauw.

 

Er is een ballenbak voor kinderen van 0-4 jaar en eentje voor alle leeftijden. Nou, ja alle leeftijden. Tot 12 jaar eigenlijk. Maar toen mijn kleinkinderen zagen dat er een moeder met kind in zat, moest oma er ook aan geloven!

Moe van het spelen de “filmkamer” in waar je op zitzakken kunt relaxen.

Je kunt op google kijken welke binnenspeeltuin bij jou in de buurt zit. Check van te voren de entreeprijzen want dat kan nogal eens verschillen. Maar dat ligt vaak dan ook weer aan de kwaliteit en de hoeveelheid attributen die de binnenspeeltuin biedt.

 

 

 

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.