Recept zalmmousse

Wanneer ik op bezoek ga bij vriendin Marlies heeft ze altijd van die heerlijke hapjes, zoals deze zalmmousse. En hij is nog makkelijk te maken ook!

Wat heb je nodig?

  • 1 groot blik rode zalm
  • 2 dl. mayonaise
  • ¾ dl. magere kwark
  • 4 eetlepels ongezoete slagroom (geklopt)
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 theelepel mosterd
  • Een flinke hand vol bieslook en dille, een paar druppels tabasco, peper, zout
  • Citroensap (naar eigen smaak)
  • 4 blaadjes gelatine.

Wat moet je doen?

Rode zalm fijnmaken (graat en vel eraf), vocht opvangen.

Toevoegen mayonaise, kwark, 1 eetlepel sherry, 1 theelepel mosterd, 3 druppels tabasco, wat peper, zout, citroensap (naar smaak) goed mengen. Dan de dille en bieslook erboven snipperen. Alles door elkaar mengen. Vier 4 eetlepels ongezoete slagroom kloppen en erdoor heen mengen. Gelatine weken in koud water. Vervolgens warm je 3 a 4 eetlepels zalmvocht op en daar doe je de geweekte, goed uitgeknepen gelatine in. De gelatine oplossen. Iets afkoelen en dan straaltje voor straaltje door het zalmmengsel roeren. Proeven. Eventueel kan er extra sherry/citroensap door.

Mengsel in een met olie ingevette visvorm doen. Afdekken met plasticfolie en laten opstijven in de koelkast.

foto zalmmousse, 2e recept

About the Author

admin
Author with 216 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.