Ragout, lekker en van te voren klaar te maken!

Gezellig een dagje aan het winkelen geweest en wil je daarna lekker eten maar heb je geen zin meer om lang in de keuken te staan? Of krijg je eters en wil je zoveel mogelijk tijd met je gasten doorbrengen? Dan is deze kalfsragout een aanrader. Smaakt heerlijk en het grote voordeel is dat je dit makkelijk een dag van te voren kunt klaarmaken!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

Voor de bouillon

500 gram kalfsvlees

1 liter water

1 grote ui, 1 grote wortel, beetje selderij, laurierblad, gemalen peper

Voor de ragout

het kalfsvlees van de bouillon in kleine stukjes gesneden

de gezeefde bouillon

1 grote ui

eventueel 1 bakje champignons

50 gram boter

50 gram bloem

peterselie

zout, peper

Wat moet je doen?

Zet het vlees op met de groenten en de kruiden, laat het aan de kook komen en daarna zachtjes trekken totdat het vlees gaar is (na ongeveer anderhalf uur). Zeef de bouillon en snijd het vlees in kleine stukjes.

Als je champignons bij de ragout wil doen maak deze dan schoon en snijd ze in plakjes. Snijd ook de ui fijn.

Vervolgens laat je in een pan langzaam de boter smelten. Roer de bloem er doorheen totdat je een glad mengsel hebt. Verwarm dit mengsel even goed door, maar pas op dat je het niet bruin laat worden. Al roerende doe je er iedere keer een scheut bouillon doorheen. Van belang is dat je heel goed blijft roeren. Je krijgt dan een gladde saus. Vervolgens bak je de ui aan. Wil je er champignons bij doen dan laat je deze ook even mee bakken. Tot slot doe je het vlees, de ui en eventueel de champignons  bij de saus. Nog even opwarmen en er op het laatst peterselie overheen strooien. Wil je de ragout tot de volgende dag bewaren, laten afkoelen en  in de koelkast zetten. Lekker met rijst, aardappelpuree en groene sla.

Hou je ragout over dan smaakt deze de volgende dag ook nog heerlijk op een boterham!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.