Pinksteren 2016, kouder dan Kerst 2015?

Had jij na het mooie weer van de afgelopen week ook zoveel zin om lekker te genieten van het mooie weer met Pinksteren? Een lange strandwandeling en ’s avonds gezellig in een van de restaurantjes langs de boulevard “een vorkje prikken”, terwijl je ondertussen kijkt naar de diversiteit van langslopende mensen? Later op de avond genieten van de ondergaande zon? Je helder en fris voelen van de buitenlucht?

Nou, niets van dit alles. Dit jaar zeggen de weergoeroes dat de pinksterdagen kouder zullen zijn dan de afgelopen kerstdagen. Geen strand dus maar thuis op de bank met een boek en de kachel aan? Of zullen we er toch maar op uit trekken? Hier volgen 10 tips voor het koude Pinksterweekend.

Je kunt je natuurlijk warm aankleden en een boswandeling gaan maken. Na afloop ga je niet aan een glas, koele witte wijn op een terrasje zitten maar ga je binnen aan de warme chocomel!

Tweede Pinksterdag is het de dag van het Kasteel in Nederland. Ongeveer 100 kastelen door heel Nederland openen die dag hun deuren. Je kunt authentieke interieurs bezichtigen maar ook prachtige tuinen.

Voor de liefhebber zijn er dit weekend verschillende Pinkstermarkten, Pinksterfeesten en Pinksterfestivals.

Eerste Pinksterdag is het Nationale Molendag. Dit tweedaagse evenement is zaterdag begonnen. Tijdens deze dagen draaien bijna alle molens van Nederland en zijn ruim 950 molens open voor bezoek.

Er zijn veel musea open met interessante exposities.

Uit eten en daarna naar de film. Is altijd gezellig!

Dagje dierentuin. Succes verzekerd!

Rondje vrienden bellen. Je kunt geen boodschappen meer doen maar vraagt iedereen iets mee te nemen. Vaak zorgen onverwachte dingen voor het grootste succes!

Wil je de nieuwste trends weten op woongebied? Tweede Pinksterdag zijn de woonboulevards open.

Heb je geen zin in dit alles, bak dan thuis een lekkere cake en ga daarmee naar een oudere of eenzame bij jou in de buurt. Je doet hier niet alleen een ander een pleziertje mee, maar je hebt na afloop zelf ook een tevreden gevoel.

Babbels en Brabbels wenst je in ieder geval hele gezellige Pinksterdagen toe!

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.