Pilav

Op culinair gebied is ouder worden zo gek nog niet. Je hebt in je leven al heel wat recepten uitgeprobeerd en hier duidelijk een favorietenlijstje aan over gehouden. Een van die favorieten op mijn lijstje is Pilav, een hoofdgerecht dat je met (spelt)-rijst of aardappelpuree kunt serveren.

Wat heb je nodig?

Pilav, 8 januari 2016 004500 gram kipfilet
1 ui
2 teentjes knoflook
3 gepelde tomaten
5 eetlepels ketjap
250 gram champignons
1 blikje tomatenpuree
1 groot blik perziken
1 of 2 theelepels paprikapoeder
eventueel 1 theelepel kerrie
een scheut olijfolie

Wat moet je doen?

Snijd de kipfilet in blokjes en pel en snipper de ui. Pel ook de knoflook en snijd deze fijn.

Je verwarmt een wok met een scheut olijfolie en bakt uien en knoflook aan. Daarna voeg je de kipfilet toe. Op hoog vuur bak je in ongeveer 5 minuten de kipfilet goudbruin. Vervolgens voeg je de tomatenpuree, de ketjap en het sap van het blik perziken toe. Dit alles laat je met het deksel op de pan ongeveer 10 minuten stoven. In de tussentijd maak je de champignons schoon en pel je de tomaten. Dit doe je door ze een inkeping te geven en vervolgens in kokend water te dompelen. Je kunt de schil er dan vrij gemakkelijk afhalen. Als de champignons in plakjes gesneden zijn en de tomaat in stukjes doe je zij bij de rest in de pan. Tot slot gaan de in schijfjes gesneden perziken en 1 theelepel paprika erbij. Proeven. Houd je van pittig dan kun je er een tweede theelepel paprikapoeder bij doen en eventueel een theelepel kerrie. Laat het geheel nog 3 minuten opwarmen. Lekker met een frisse, groene salade.

About the Author

admin
Author with 227 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.