PepeNero, leuk Italiaans restaurant in Amsterdam

Het overkomt ons allemaal wel eens, je hebt ergens gezellig en goed gegeten en denkt iets nieuws gevonden te hebben. Vervolgens vertel je “jouw ontdekking” aan vrienden en bekenden en dan blijkt dat zij er allang geweest zijn en weten hoe leuk het is. Dat overkwam mij toen ik onlangs bij PepeNero was. Een restaurant waar heerlijke authentiek Italiaanse gerechten te krijgen zijn. Je zit er leuk, niet te dicht op elkaar, de wijntjes zijn prima en de bediening ook!

We begonnen met een voorgerecht voor twee personen dat een assortiment van verschillende lekkernijen bood zoals onder andere vitello, carpaccio, gegrilde aubergines en natuurlijk tomaatjes met mozzarella. Smaakte prima! 

Het daaropvolgende hoofdgerecht Spaghetti al Parmigiano con pomodorini di collina e basilico ofwel in gewoon Nederlands een spaghetti met Italiaanse cherry tomaten en verse basilicum, werd op een heel bijzondere manier aan tafel opgediend, namelijk geflambeerd met Brandy Vecchia Romagna in een grote Parmezaanse kaas. Vervolgens werd de pasta hierin opgewarmd en uitgeserveerd. Als dessert namen we koffie waar we een glaasje limoncello bij kregen.

Wij zijn niet de enigen die PepeNero leuk vinden, want deze eetgelegenheid zit vrijwel altijd vol, dus reserveren van te voren is aan te raden. Officieel heet het restaurant Risto Enoteca PepeNero en het is gehuisvest aan de Eerste Oosterparkstraat 3-5. Openingstijden zijn van maandag tot en met zaterdag van 18.00 tot 23.00 uur.

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.