Paastopper: eigengemaakte eiersalade

De dagen worden steeds langer. We genieten van de ontluikende natuur, de eerste zonnestralen. Buiten koffiedrinken, de vogels horen fluiten en om je heen kijken hoe alles in de tuin groeit en bloeit. Er is alleen één groot nadeel. Wat gaat de tijd toch snel. Het is nog maar zo kort geleden dat we dit alles in 2018 meemaakten. Nu is het alweer bijna Pasen 2019. Met Pasen maak ik altijd mijn favoriete eiersalade. Afgekeken van mijn dochter die op de basisschool samen met een vriendinnetje “De Smikkelhoek” had, een eigen kookrubriek op de jongerenpagina van een lokale krant.

Ik maak de eiersalade al jaren en het succes is verzekerd. Heerlijk op brood of toast bij de paasbrunch. Heb je als voorgerecht gerookte zalm dan smaakt een lepel eiersalade hier ook uitstekend bij. En niet te vergeten bij de asperges. Of bij de barbecue. Legio mogelijkheden dus.

Wat heb je nodig?

8 eieren

2 eetlepels tomatenketchup

5 eetlepels mayonaise

3 eetlepels volle yoghurt

1 eetlepel kappertjes

peper, zout

eventueel een paar stengels bieslook

Wat moet je doen?

Kook de eieren hard in 10 minuten. Houd ze onder de koude kraan en pel ze. Prak de eidooier met een vork fijn en snijd het eiwit in stukjes. Voeg peper en zout (naar eigen smaak), tomatenketchup, mayonaise, yoghurt en kappertjes toe en roer alles goed door elkaar.

Voor de liefhebber kun je wat bieslook fijnsnijden en er door doen.

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.