Oude spullen? Wat doe je ermee?

Meubilair, schilderijen, serviezen, koperen kannen, boeken. In de loop der jaren krijg je steeds meer spullen. Op een gegeven moment realiseer je je dat je echt eens zult moeten ruimen. Soms pieker je erover wat je met alles moet doen wanneer je in de (hopelijk verre) toekomst kleiner gaat wonen. Reden om eens uit te zoeken wat voor mogelijkheden er zijn om van je spullen af te komen. Ten eerste kun je alles natuurlijk weggeven aan goede doelen of naar de kringloopwinkel brengen. Wil je er zelf nog iets aan over houden dan zijn er verschillende mogelijkheden. De komende weken zal ik hier regelmatig aandacht aan besteden.

Wil je je spullen via internet verkopen dan zijn er sites zoals Marktplaats, Tweedehandsnet, Speurders, Tweedehands, Tweedehandsplek, Koopplein enzovoorts. De grootste en bekendste is wel Marktplaats. Dat blijkt wel als je een advertentie plaatst. Binnen notime staat deze advertentie niet meer bij de 5 eerste pagina’s. Je kunt de advertentie dan tegen betaling weer bovenaan laten plaatsen, maar uiteraard kun je ook geduldig afwachten en eventueel na verloop van tijd de advertentie eraf halen en weer opnieuw plaatsen. Op internet staan voldoende tips waar je op moet letten als je iets wilt verkopen. Belangrijk is dat je goede foto’s, een pakkende tekst en een duidelijke beschrijving in foutloos Nederlands plaatst. Wees vooral eerlijk over het te verkopen product. Weet je niet hoeveel je ervoor moet vragen? Kijk dan eens rond op advertenties van anderen die soortgelijke producten aanbieden! Wees duidelijk over de prijs. Kopers willen weten waar ze aan toe zijn.

Veel mensen kopen of verkopen spullen via bovenstaande sites. Ik heb een aantal mensen naar hun ervaringen gevraagd. Hieronder een selectie.

“Toen ik trouwde kocht ik een 6-delige verzilverde cassette. Meer konden we op dat moment ons niet veroorloven. Jaren later besloten we om de cassette uit te breiden. Toen bleek dat de cassette niet meer te krijgen was. Iemand gaf mij de tip om eens op Marktplaats te kijken. En jawel, na verloop van tijd stond er een te koop. Al snel kwam ik met de verkoper tot overeenstemming. Ik heb hem opgehaald, mooi gepoetst en je zag geen verschil met mijn eigen cassette. Ik ben er nog steeds blij mee”.

“Mijn vader zocht al geruime tijd naar een bepaalde modelauto. Ik zag dat iemand in Italië deze aanbood en dacht een mooi verjaardagscadeau voor mijn vader te hebben. De betaling naar Italië ging moeilijk en bracht extra kosten met zich mee. De auto heb ik nooit ontvangen. Diverse keren gemaild naar de verkoper maar hij hield vol dat hij de auto verstuurd had. Sinds die tijd koop ik alleen nog maar in Nederland”.

“Ik heb verschillende dingen verkocht via Marktplaats. Altijd een leuk contact gehad met de kopers. Wat ik ook erg prettig vond was dat ze altijd even lieten weten dat zij hun aankoop ontvangen hadden. Pas daarna gooide ik de bon van Post NL met de barcode weg”.

“Verschrikkelijk irritant vind ik de zogenaamde kopers, die een bod doen en vervolgens niets meer van zich laten horen. Gaat het hier om mensen die dit uit verveling doen? Of iemand biedt een belachelijk laag bedrag, je biedt aan om te middelen en hier hoor je niets meer op. Het is toch een kleine moeite om te laten weten dat je hier niet op in wilt gaan”?

“Twee jaar lang had ik al iets te koop staan. Weinig bezoekers gehad en de hoop opgegeven het product ooit nog te verkopen. Na 2 jaar kreeg ik een bod, we kwamen al snel tot overeenstemming en de koop was rond”.

“Ik had een antieke kandelaar te koop staan. Op een gegeven moment kreeg ik een reactie van iemand, die vroeg of ik wat meer over de kandelaar kon vertellen. Ik heb er een uitgebreide mail aan besteed en er vervolgens niets meer op gehoord. Kreeg sterk de indruk dat iemand zo’n zelfde kandelaar had, daar niet veel over wist en op deze manier aan informatie kwam”.

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.