Oude spullen? Wat doe je ermee? (2)

Vrijmarkten, rommelmarkten, vlooienmarkten, kindermarkten, kleedjesmarkten. Zo vlak voor Koningsdag hebben een heleboel Nederlanders de dozen met spullen al klaar staan. Het is een traditie die er echt bij hoort. Maar niet alleen met Koningsdag. Het hele jaar door kun je je overtollige spulletjes verkopen op diverse markten of tijdens kofferbakverkopen. De prijzen hiervoor variëren meestal tussen de 15 en 35 euro. Er is best wel veel animo want de organiserende markten zitten over het algemeen snel vol. Ga gezellig met een vriendin of familielid en maak er een leuke dag van.

Ook kindermarkten zijn populair. Kinderen kunnen hier hun speelgoed waar ze niet meer mee spelen verkopen. Vaak zetten ouders of grootouders er ook nog wat spulletjes bij zodat de handelsgeest van de kinderen al vroeg naar voren kan komen en ze op die manier zelf een extra zakcentje kunnen verdienen.

In Amerika is het houden van een “garagesale” heel gewoon. Je kunt het alleen doen of met een aantal buren. Alle pannen en potten, servies, meubilair, boeken etc. waar je vanaf wilt zet je dan in je garage. Je deelt flyers uit en maakt via social media melding van de garagesale en probeert op die manier van je spullen af te komen.

Zelf heb ik nog het schaamrood op mijn kaken staan als ik denk aan de eerste kindermarkt waar zoonlief aan deel nam. Enthousiast had hij zijn speelgoed uitgezocht en ging hiermee naar de kindermarkt. Het ging goed en al snel had hij voor een aardig centje verkocht. Aan het einde van de middag ging ik even een boodschap doen in de wetenschap dat hij het allemaal prima alleen kon doen. Maar wat bleek toen ik terug kwam? Hij had al zijn centjes uitgegeven om twee (in mijn ogen vieze en lelijke) bierpullen te kopen. “Voor papa, want die drinkt graag een biertje”, zei hij trots. Ik wilde ze niet meenemen en gaf hem als advies om ze maar weer te verkopen. Dat lukte niet (want wie wilde die vieze dingen hebben!). Uiteindelijk heeft een oude sjacheraar ze voor niets meegenomen. Wat had ik er later spijt van dat ik zo reageerde. Hij had zo zijn best gedaan! Tja, dat zijn van die dingen die je je leven lang niet zal vergeten.

Foto: www.vtwonen.nl

 

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.