Opnieuw kokosmakronen maken maar nu een gezondere variant!

Vorig week heb ik het recept van heerlijke, kokosmakronen op Babbels en Brabbels gezet (http://babbelsenbrabbels.nl/succes-verzekerd-met-deze-verrukkelijke-kokosmakronen/). Ze zijn overheerlijk, maar ja wel met suiker gemaakt. Nu ontkom je daar niet aan. Je kunt kokosmakronen met gecondenseerde melk maken maar daar zitten ook suikers in. Je kunt ze met honing maken. Honing is een natuurproduct en bevat onder andere vitamines, mineralen en bacterieremmers. Maar ook in honing zitten suikers. Dus met mate gebruiken. Het onderstaande recept is niet geheel suikervrij maar wel gezonder dan het recept van de “gewone” kokosmakroon.

Wat heb je nodig? (voor 8 middelgrote koeken)

4 eiwitten

150 gram gemalen kokos

2 eetlepels honing

1 vanillestokje

Wat moet je doen?

Scheid de eieren. Het eigeel heb je niet nodig. Verwarm intussen de oven voor op 170 graden en zet een bakblik klaar met bakpapier. Schraap het vanillemerg uit het stokje. Tip: gooi het vanillestokje niet weg maar vul een leeg en schoon jampotje met suiker, doe daar het vanillestokje in en sluit goed af. Na een paar weken heeft de suiker een heerlijke vanillesmaak en heb je vanillesuiker die veel lekkerder is dan de kant en klare zakjes vanillesuiker die je in de winkel koopt.

Begin met het kloppen van het eiwit. Het eiwit hoeft niet helemaal stijf te zijn. Voeg de honing en het vanillemerg toe. Tot slot spatel je er de gemalen kokos doorheen. Het gemakkelijkste is nu om een ijslepel te nemen, zodat de makronen ongeveer even groot zijn. Heb je geen ijslepel dan kun je natuurlijk ook gewoon met twee lepels bolletjes maken om het mengsel op de bakplaat te scheppen. Als het mengsel uit elkaar valt goed stevig aandrukken. Zet de bakplaat in de oven en laat de kokosmakronen in ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin worden.

Laat de kokosmakronen afkoelen. Pas als ze afgekoeld zijn kun je ze heel simpel van het bakpapier halen.

Eerlijke mening? Ik vind de kokosmakronen gemaakt met suiker lekkerder. De gezonde variant vind ik iets droger. Aan de andere kant zijn ze natuurlijk wel gezonder! De keuze is aan jou……………

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.