Op zoek naar gezond broodbeleg? Probeer eens doperwtenspread

Groenten zijn de laatste jaren een steeds belangrijker component in het gezonde voedingspatroon geworden. Als ik met vriendinnen ga lunchen zijn de tosti’s of de broodjes kroket tegenwoordig uit den boze en wordt er steevast een salade gekozen. Prima af en toe maar die lekkere verse, bruine boterham is toch ook niet te versmaden. Voor gezond beleg heb ik met deze doperwtenspread een prima alternatief voor een salade. Niet alleen boordevol gezonde ingrediënten maar ook lekker en gemakkelijk klaar te maken.

Wat heb je nodig?

100 gram diepvries doperwten

100 gram hüttenkäse

halve citroen

1 bosuitje

1 teentje knoflook

1 eetlepel pijnboompitjes

1 eetlepel gesneden, verse basilicum

versgemalen peper

staafmixer

Wat moet je doen? 

Zet de doperwten met een klein laagje kokend water op en kook deze gedurende 2 minuten. Laat de doperwten in een vergiet uitlekken en afkoelen. Snijd vervolgens een bosuitje, pers een halve citroen, doe een teentje knoflook door de knoflookpers (je kunt de knoflook ook in stukjes snijden), snijd de basilicum en rooster de pijnboompitten. Doe deze ingrediënten samen met de afgekoelde doperwten in een hoge schaal en zet de staafmixer erop. Als laatste voeg je de hüttenkäse toe. Tot slot doe je er naar eigen smaak versgemalen peper bij. Afgedekt kun je dit broodbeleg ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren.

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.