Op zoek naar een leuke stedentrip? Denk aan Napels!

“Eerst Napels zien en dan sterven”. Deze uitdrukking komt van de Duitse schrijver Goethe. Hij doelde hiermee op de schoonheid van de stad. Ook tegenwoordig wordt deze uitspraak nog steeds gebruikt wanneer iets grote indruk maakt. Het laatste weekend van mei was ik in Napels. Ik vond het een prachtige stad, maar hoop nog wel de nodige jaartjes op deze aardbol rond te kunnen blijven lopen!

Napels is een stad die misschien niet zo gauw voor de hand ligt maar die het bezoeken zeker waard is. Het is een prachtige oude stad waar de liefhebber van cultuur, shoppen en gastronomie zijn hart kan ophalen.

DSCN5753

DSCN5770

 

 

 

 

 

Het oude centrum lijkt wel een openluchtmuseum met zijn oude kastelen, paleizen en kerken. Wil je in korte tijd een goede indruk van de stad krijgen, ga dan met de Hop on Hop Off bus. Je betaalt 22 euro, maar mag hier dan 24 uur gebruik van maken. Zie je een bezienswaardigheid dan kun je uitstappen en later de rit weer vervolgen.

DSCN5760

Het startpunt is tegenover het Castel Nuovo, dat gebouwd is aan het eind van de 13e eeuw maar tegenwoordig in gebruik is als Stedelijk museum. Er zijn 3 verschillende routes, die je onder andere langs de haven, oude gebouwen, oude binnenplaatsen, kastelen, kerken en niet te vergeten de Duomo ofwel de kathedraal van Napels leiden.

Vergeet vooral niet om een wandeling door het centrum te maken. Dit is op zich al een bezienswaardigheid. De huizen met de balkonnetjes waar de was wappert, de trappen die weer naar een volgend steegje leiden, de vele stalletjes waar kleine ondernemers hun waren aanprijzen.

DSCN5756

 

DSCN5724

 

DSCN5885

 

DSCN5725

Ben je in Italië dan kun je niet om de pasta’s en pizza’s heen. En natuurlijk het Italiaanse ijs! Er zijn veel leuke restaurantjes, waar je gemiddeld net iets goedkoper uit bent dan wanneer je in Nederland uit eten gaat.  DSCN5870Aanraders (die ik van een Italiaan gekregen heb) zijn: Mattozzi, Ciro a Mergellina, Il Faretto en Umberto.

 

DSCN5774

Wil je wat luxer eten dan kun je terecht bij La Scialuppa. Dit restaurant ligt aan de Santa Lucia baai bij het Castel dell’ Ovo. Dineren kun je hier aan het water. Pas wel op, het ene restaurant rekent 15% service, het andere restaurant niet. Maar toen we daar echter 10% fooi gaven werden we door onze Italiaanse vriend uitgelachen: “Tien procent, dat is veel te veel. Ze hebben het bedieningsgeld allang ingecalculeerd”.

Een ding is altijd jammer en dat is dat je in een paar dagen niet alles kunt bezichtigen, wel krijg je een aardige impressie van het geheel. Reden om nog een keer terug te gaan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.