Nostalgie: de MonChoutaart

In de jaren tachtig van de vorige eeuw kwam je hem op praktisch ieder verjaardagsfeestje wel tegen: de MonChoutaart. Bij ons is hij jaren in de vergetelheid geraakt totdat mijn zoon onlangs vertelde dat hij die taart vroeger toch zo lekker vond. En wat doe je dan als moeder? Je zoekt het oude recept op en gaat aan de slag! Het resultaat? Hij smaakt nog steeds heerlijk!

Wat heb je nodig?

DSC_0494

1 rol biscuit (gewoon de goedkoopste) of 1 pak Bastogne koeken

150 gram roomboter

150 gram basterdsuiker

2 pakjes MonChou

¼ liter slagroom

1 zakje vanillesuiker

2 blikjes met kant en klare kersenvlaaivulling

1 springvorm met een doorsnede van 26 cm.

Wat moet je doen? 

Zorg dat alles op kamertemperatuur is. Ik heb deze keer Bastogne koeken gebruikt. Maak deze fijn. Kan in de keukenmachine maar ook met de deegroller. Vermeng de kruimels met de zeer zachte boter en bedek met dit mengsel de bodem van de springvorm. Je kunt de springvorm goed invetten of bekleden (zoals ik heb gedaan) met bakpapier. Het geheel met de bolle kant van een lepel goed aandrukken.

DSC_0498

Zet dit weg in de koelkast en mix ondertussen de basterdsuiker met de MonChou tot een luchtig mengsel. Doe vervolgens in een andere kom de slagroom met een zakje vanillesuiker. Klop de slagroom stijf, doe dit bij de MonChou en roer dit goed door elkaar. Vervolgens gaat alles bij het koekmengsel in de springvorm.

DSC_0500

Dek het af met plasticfolie en laat een uurtje opstijven in de koelkast. Tot slot doe je de kersenvlaaivulling er boven op. Zet het nog een uurtje in de koelkast en vervolgens…smullen maar!

Uiteraard kun je in plaats van de kersenvlaaivulling ander fruit gebruiken. Vers fruit, zoals blauwe bessen en aardbeien zijn ook erg lekker. Enfin, keuze genoeg!

 

 

 

 

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.