Nog op zoek naar een lekker gerecht voor oudejaarsavond?

Een tijdje geleden gingen we gezellig bij familie eten. Als voorafje kregen we een verrukkelijke salade van gerookte kip. Een gerecht dat je op verschillende manieren kunt eten. Als lunchgerecht met wat stokbrood of geroosterd brood, als voorafje zoals wij het kregen bij een diner, of als borrelhapje. En dat is op oudejaarsavond voor gasten die niet zoveel van zoet en oliebollen houden een welkome variatie. Ik kon het natuurlijk niet laten het recept te vragen om dit met jullie te delen.

Wat heb je nodig? Voor 4 personen als lunchgerecht of voor 6 personen als borrelhapje of voorafje.

Voor de salade:

2 ons gerookte kip

1 half zakje gemengde sla

1 lente-ui

2 eetlepels ongezouten cashewnoten

1 blikje mandarijntjes

 

Voor de saus:

3 eetlepels mayonaise

2 eetlepels Griekse yoghurt

een paar druppels citroensap

1 of 2 theelepels kerrie

Wat moet je doen?

Begin eerst met de saus. Meng alle ingrediënten door elkaar met op het laatst 1 theelepel kerrie. Proef daarna, houd je van pittig dan kun je er voorzichtig nog een theelepel door roeren. Snij vervolgens de gerookte kip in kleine blokjes en het lente-uitje in kleine stukjes. Tot slot schep je de uitgelekte mandarijntjes, de ongezouten cashewnoten en een lepel kerriesaus bij de kip en het uitje. Je kunt de salade naar wens serveren op een bordje, in een glazen coupe of gewoon in een glas. Een beetje sla als ondergrond, dan het mengsel en tot slot als garnering nog een klein beetje saus. De rest van de saus serveer je apart in een schaaltje.

Gezellige en veilige jaarwisseling!

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.