Nationale Complimentendag, wat moet ik mij daarbij voorstellen?

Valentijnsdag is nog maar net achter de rug en nu dient zich alweer het volgende fenomeen aan. Morgen is het Nationale Complimentendag. In tegenstelling tot Valentijnsdag, Moederdag, Vaderdag, Secretaressedag gaat het hier niet om een commercieel gebeuren. Sterker nog, 1 van de spelregels is dat er geen producten of diensten mogen worden aangeboden ter gelegenheid van Complimentendag. Het gaat op deze dag puur om de aandacht en het uiten van waardering. Of het er nu om gaat dat je je werk goed gedaan hebt, over je uiterlijk, over een bijzondere vriendschap, iedereen vindt het krijgen van een complimentje leuk.

Over het algemeen zijn wij, nuchtere Hollanders, schaars met het geven van complimentjes. Vaak maakt je werkgever wel een opmerking als iets niet goed gegaan is, een complimentje als alles wel goed gegaan is, hoor je minder.

Nu kunnen we  zeggen: “Waarom moet hier een speciale dag voor in het leven geroepen worden. Je kunt toch iedere dag een complimentje geven? Dat hoeft toch niet speciaal op zo’n dag”. Maar juist door het instellen van zo’n Nationale Complimentendag ga je er veel meer bij stil staan. Toen ik voor de eerste keer op Nationale Complimentendag een Complimenten Award kreeg, was ik toch wel aangenaam verrast en dacht er die dag over na wie ik een complimentje kon geven. En dat zijn veel meer mensen dan je denkt!

Overigens bestaat de Nationale Complimentendag al sinds 1 maart 2003. In de loop der jaren is de belangstelling voor deze dag enorm toegenomen. Behalve in de media wordt er ook steeds meer in het bedrijfsleven en scholen aandacht besteedt aan deze positieve dag.

Kijk je op de website van http://www.nationalecomplimentendag.nl/ dan zie je daar een Nationale Complimentendag Award. Je kunt deze invullen en sturen naar die persoon waarvan jij vindt dat hij of zij een compliment verdient. Je hebt 3 regels om aan te geven waarom jij diegene in het zonnetje wilt zetten. En je kunt zoveel awards versturen als je zelf wilt. Het is gratis. Je kunt de award mailen, maar ook uitprinten en zelf geven. Je kunt ook gewoon naar iemand toegaan of iemand bellen om een compliment te geven. En ga er maar van uit dat je die persoon een leuke dag bezorgt!

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.