Nasi? Maar dan wel de gezondere versie!

Nasi? Mijn aloude recept, deze keer in een gezondere versie. Niet met witte rijst maar met zilvervliesrijst + linzen. Deze gezonde versie is heerlijk, maar ligt iets zwaarder op de maag waardoor je er minder van nodig hebt. Het recept is voor 4 personen. Ben je met zijn tweeën dan kun je de andere helft makkelijk invriezen.

Wat heb je nodig?

500 gram kipfilet

100 gram spekjes

1 pakket met verse nasigroenten (meestal zit er 400 gram in)

100 gram verse taugé

2 teentjes knoflook

1 scheut  ketjap

1 pakje nasikruiden

een klein beetje olijfolie

1 pak Lassie zilvervliesrijst + linzen

Nasi, 23 januari 2016 004

Wat moet je doen?

Doe de rijst in een pan samen met 450 ml kokend water en roer goed door. Kook de rijstmix met het deksel op de pan in 8 minuten op een middelhoog vuur. De rijstmix hoeft maar zachtjes te koken. Vervolgens neem je de pan van het vuur. Je hoeft het water niet af te gieten, het is opgenomen in de rijstmix. Laat het nog 5 minuten staan. Overigens kun je tot 28 februari via www.kortingisleuk.nl het aankoopbedrag van de Lassie rijst retour krijgen.

Snijd de kipfilet in blokjes. Verwarm een wok, doe er een klein beetje olijfolie in (hoeft maar een klein scheutje te zijn, want er komt ook vocht van de spekjes) en voeg de spekjes toe. Na een paar minuten doe je de stukjes kipfilet erbij. De 2 teentjes knoflook pers je in de knoflookpers boven de wok uit. Bak alles ongeveer 5 minuten goed door. Vervolgens doe je de nasigroenten erbij. Blijf roeren. Spoel ondertussen de taugé goed af en dompel ze gedurende 1 minuut in kokend water. Laat uitlekken. Na ongeveer 10 minuten zijn de groenten gaar, maar nog wel knapperig. Doe er een scheut ketjap bij (naar eigen smaak meer toevoegen), het pakje nasikruiden en als laatste de uitgelekte taugé. Alles nog 1 minuut goed doorbakken. Tot slot doe je de rijstmix er door heen. Lekker met een gebakken eitje, wat kroepoek en een komkommersalade!

 

 

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.