My guilty pleasure, zelfgemaakte bounty’s

Ik moet ze maar niet te vaak klaarmaken, want wat zijn ze lekker. De zelfgemaakte bounty’s. Je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig en ze zijn in een handomdraai klaar.

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 20 stuks)

300 gram geraspte kokos

1 blikje gecondenseerde melk

300 gram pure chocolade (mag natuurlijk ook melkchocolade zijn, wat je zelf het lekkerst vindt)

1 dl. slagroom

Wat moet je doen?

Kneed de kokos en de gecondenseerde melk door elkaar. Je krijgt dan een plakkerig mengsel dat moeilijk van je handen gaat.

Ik vind het altijd lastig om hier rolletjes van te draaien maar heb hier een vrij simpele oplossing voor bedacht. Ik maak er namelijk een grote rol van, die ik in bakpapier doe en vervolgens een uur in de vriezer laat staan. Na een uur is het kokosmengsel harder geworden en kun je hier veel gemakkelijker rolletjes van draaien.

Smelt de chocolade in een pannetje samen met de slagroom op een heel laag vuur. Dompel de kokosrolletjes met een vork in de gesmolten chocolade en laat ze uitlekken op een stuk bakpapier. Dan een half uurtje uitharden in de koelkast en smikkelen maar. Wel in de koelkast bewaren.


About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.