Houd je van vis? Dan moet je deze mousse van gerookte makreel beslist eens proberen. Zoals je van mij gewend bent is het gemakkelijk klaar te maken. Je kunt de mousse als lunchgerecht eten met vers bruinbrood, maar je kunt het ook als voorafje serveren of, zoals ik gedaan heb, als hapje bij de borrel. Succes verzekerd! Houd je niet van de ietwat sterke smaak van makreel dan kun je deze mousse ook van gerookte forel maken.
Wat heb je nodig?
500 gram gerookte makreelfilet (zonder vel) of gerookte forel
400 gram roomkaas
het sap van een halve limoen
4 theelepels mosterd
versgemalen peper naar eigen smaak
8 takjes dille
ter garnering dille of peterselie
staafmixer
Wat moet je doen?
Ontdoe de dille van de steeltjes en hak deze fijn. Vervolgens doe je alle ingrediënten in een kom en pureer deze met de staafmixer. De mousse is dan klaar, je kunt alles in glaasjes doen of in een leuke schaal en garneren. Bovengenoemde hoeveelheid is goed voor 14 kleine glaasjes. Heb je teveel klaargemaakt dan kun je de mousse een dag of 5 in de koelkast bewaren.
Leave a Comment