Montimar, een toppertje met ouderwetse prijzen!

We zijn op zoek naar een leuk restaurantje om met vrienden te gaan eten en krijgen een tip om eens naar Montimar te gaan. Een Mediterraan georiënteerd restaurant dat met verse producten werkt en “ouderwetse” prijzen hanteert. Een week voordat we willen gaan, nemen we een kijkje. Het is een grote, witte boerderij met een eigen parkeerplaats. Onze eerste indruk is positief, mooie ruimte en met linnen gedekte tafels. Maar als we willen reserveren voor een week later op zaterdagavond kijkt de vriendelijke serveerster bedenkelijk. “Ik ben bang dat we vol zitten, maar haal de agenda er even bij.” Uiteindelijk is er om 20.00 uur toch nog een tafeltje vrij. Als ik in de week voorafgaand tegen deze en gene vertel dat we bij Montimar willen eten, blijkt dat veel van hen het restaurant kennen en hier positief over zijn. “Alleen jammer dat het zo gauw vol zit”, is de reactie. Nou, wij hebben in ieder geval een tafeltje en willen eens met eigen ogen gaan kijken hoe het er is.

Onze tafel is net gedekt als we stipt om 20.00 uur arriveren. Het hele restaurant zit vol maar we worden vlot en vriendelijk geholpen. De prijzen zijn inderdaad “ouderwets”. Zo kun je beginnen met brood en boter voor € 0,70. Een fles huiswijn kost € 11,55. Wij gaan voor de Simonsig Chenin Blanc, maar ook hier betaal je met net 20 euro niet bepaald de hoofdprijs voor. Ik neem als voorgerecht een proeverij en krijg voor een bedrag van € 5,25 een leuk opgediend uiensoepje, paddenstoelenkroketje en een tartaartje van gerookte eendenborst. Smaakt prima!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We nemen alle vier verschillende hoofdgerechten waarbij frites en sla wordt geserveerd.

Hoofdgerechten variëren in prijs van 10 tot 18 euro.

 

 

 

Als dessert zondig ik en neem een caloriebom, namelijk een Vacherin dit is een combinatie van vanille-ijs, chocoladesaus, meringues en slagroom. Het is de zonde waard!

Na afloop zijn we het allevier met elkaar eens: “Lekker gegeten, leuke entourage, prima bediening, aantrekkelijke prijzen, kortom een echte aanrader.”

Montimar is gelegen aan de Hintham 102 in Rosmalen. Als je er wilt gaan eten, wel van te voren reserveren!

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.