Monstertjes, samples, proefjes

Toen ik een jaar of 10 was ging ik regelmatig met een vriendinnetje op onze vrije woensdagmiddag drogisterijzaken en parfumeriezaken af om “monstertjes” te vragen. In 99 van de 100 gevallen kregen we te horen: “Kom maar terug met je moeder. Als zij wat koopt dan krijgen jullie een monstertje”. Een heel enkele keer kreeg je een monstertje mee.

Later toen we met vakantie naar een hotel gingen, nam ik mijn eigen badschuim en shampoo mee. Daar tegenover stond dat ik de kleine flesjes met het spul die er voor de hotelgasten lagen mee naar huis nam. En wat deed je er thuis mee? Helemaal niets! Totdat je een keer een hele zak vol had en iemand spulletjes wilde hebben voor arme mensen in Roemenië. Nou, daar ging de zak met jarenlang gespaarde spulletjes! Zelf deed je er toch niets mee.

Toen ik ging trouwen had ik monstertjes van badschuim en bodylotion van een super duur merk liggen. Ik had mij voorgenomen om dit te gebruiken op de dag dat ik mijn “jawoord” aan mijn geliefde zou geven. Die vlieger ging niet op. Ik was zo zuinig geweest dat het spul volledig verdroogd was.

Wanneer je anno 2016 bij een parfumeriezaak wat koopt krijg je regelmatig een monstertje mee. Of, zoals het tegenwoordig vaak genoemd wordt: een sample of een proefje. Bijna iedere vrouw vindt het ontvangen van het gratis mini-product leuk. Voor de fabrikant is het een belangrijk commercieel aspect. Wanneer iets gratis is, gebruik je het en bevalt het goed dan ben je ook eerder geneigd om het product zelf aan te schaffen. Dat merkte ik jaren geleden bij een (te) dure parfum. Toen ik deze eenmaal gebruikt had, was ik er helemaal aan verslingerd! Een ding heb ik in de loop der jaren wel geleerd…………ik laat het geen jaren meer liggen , maar gebruik het direct.

Overigens hoorde ik het afgelopen weekend op een parfum workshop dat je lekkere luchtjes beter niet in de badkamer kunt bewaren omdat het hier te vochtig is. De slaapkamer is prima. En de fles in de doos laten zitten! Dan blijft de geur het beste bewaard!

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.