Moederdag door de jaren heen

Zondag is het weer Moederdag. Voor de detailhandel goede tijden. Bloemisten maken speciale boeketten voor Moederdag, de parfumeriezaken hebben het megadruk. Toch blijft voor mij de charme van de zelfgemaakte cadeautjes in de “jonge jaren” van de kinderen.

De eerste keer dat ik Moederdag vierde, was ik 4 maanden zwanger. Van de aanstaande vader kreeg ik een babyrompertje met de tekst “I love mum” erop. Samen fantaseerden we over het kindje in mijn buik. Hoe zou het zijn om mama en papa te zijn? Wat voor kindje zou het worden? Hoe zou de wereld eruit zien wanneer de kleine zelf volwassen zou zijn? In die tijd kon je nog niet op een echo zien of het een jongen of een meisje zou worden, dus had je het maar over “het”. Zou “het” een voetballertje worden, een balletdanseres, een timmerman of een kapster? Of zou het kindje later de politiek in gaan? Ach, het allerbelangrijkste: als “het” maar gelukkig zou worden!

Inmiddels zijn we al weer heel wat jaartjes verder en staan de kinderen op eigen benen. Ze zijn niet de politiek in gegaan en hebben ook geen van de andere beroepen gekozen. Wel zijn het waardevolle volwassenen geworden waar ik reuze trots op ben!

Dure cadeaus op Moederdag hoeft van mij niet. Wel koester ik de zelfgemaakte creatieve gaven van mijn kroost, die ik in de loop der jaren ontving. Ieder cadeautje heeft zijn eigen herinnering.

scannen0005

Zelf tekenen lukte nog niet. Plakken voor mama met behulp van de juf wel.

scannen0004

Hoe vertederend! Een afdruk van het handje van je kind.

DSC_0062

De juffen en meesters moesten iedere keer weer wat anders bedenken. Beplakte conservenblikjes waren een geliefd object. En moeders had er weer een pennenbakje bij. Het mooiste vond ik altijd de geheimzinnigheid als de kinderen met hun presentje uit school kwamen. Het cadeau achter hun rug houdend, slopen ze naar boven en stopten ze het weg onder hun bed. De verwachtingsvolle snoetjes waarmee ze het cadeau op Moederdag gaven, staat mij nog helder voor ogen.

scannen0006

Het bonnenboekje met diverse bonnen zoals een keer afwassen, de afwasmachine leegruimen, het opruimen van de eigen kamer, de auto wassen werd enthousiast gegeven. Helaas was het boekje, toen ik er gebruik van wilde maken, spoorloos!

Ach, de kaart die ik het jaar daarop kreeg, maakte veel goed!

 

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.