Moederdag 2017, de nieuwste trend

Ze vliegen je alweer om de oren, de folders over luchtjes, bodylotions, nieuwe koffiebekers, een koffiezetapparaat en natuurlijk bloemen en planten. En dat allemaal voor Moederdag. Toen mijn kinderen nog jong waren, vond ik het aandoenlijk wat ze op school maakten voor Moederdag: een mooie tekening, een afdruk van een voetje, een blikje dat beplakt was en je als pennenbakje kon gebruiken. Ze kwamen thuis met “iets” achter hun rug, vlogen onmiddellijk naar boven waar “het” vervolgens onder hun bed verstopt werd. Ik heb al deze relikwieën bewaard en koester ze nog steeds.

Anno 2017 herhaalt de geschiedenis zich. Niet dat mijn kinderen plotseling creatieve uitingen hebben. Neen, het is nu de volgende generatie. Ik zie de gespannen gezichtjes van de kleinkinderen die iets heel moois voor hun mama gemaakt hebben en reuze benieuwd zijn wat mama ervan vindt.

Voor mij zijn dat de leuke dingen en niet de dure cadeaus. Tegenwoordig is er echter een nieuwe trend waar zelfs ik oren naar heb en dat is quality time. In plaats van een cadeau bedenken kinderen iets leuks met hun moeder te gaan doen. Het is een cadeau voor ieders budget want je kunt het zo duur of zo goedkoop mogelijk maken als je zelf wilt, het gaat uiteindelijk om de tijd die je samen doorbrengt.

Onderstaand vind je een paar tips wat je allemaal kunt doen.

Een museumbezoek, altijd interessant en leerzaam.

Op een mooie dag je moeder meenemen voor een boswandeling en halverwege gezellig samen picknicken.

Een “verwendagje” met zijn tweetjes in een beautyfarm. Hoewel we geëmancipeerd zijn blijf ik erbij dat dit meer iets is voor moeders en dochters.

Gezellig samen lunchen en de tijd helemaal vergeten omdat je zo gezellig zit te kletsen.

Houden jullie allebei van fietsen, dan is een mooie fietsroute plannen en vervolgens een stuk fietsen altijd goed.

Bij droog weer een lange strandwandeling maken, vervolgens lekker uitrusten bij een van de vele strandtentjes en aan het eind van de dag naar de zonsondergang kijken.

Wat wel belangrijk is dat je gelijk een datum prikt. Ik ken namelijk een familie die op een gegeven moment een stapel met “uitnodigingen” had liggen, waar nooit iets mee gedaan werd. Niet omdat de wil ontbrak, maar puur omdat iedereen het vergat.

En……..tot slot. Denk er wel aan dat je iets uitkiest wat je allebei leuk vindt. Als mijn jongste mij zou uitnodigen om zondag een kampioensvoetbalwedstrijd bij te wonen, doet hij zichzelf misschien een pleziertje maar mij absoluut niet!

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.