Minder vlees? Ja, maar dit vleespotje kan ik niet weerstaan!

Zoals zoveel Nederlanders ben ook ik de laatste jaren steeds minder vlees gaan eten. Maar als ik vlees eet, moet het wel lekker zijn. Dit vleespotje is hier een voorbeeld van. En het grote voordeel? Als je eters krijgt, maak je het gewoon een dag van te voren klaar zodat je het op het moment zelf alleen maar hoeft op te warmen. Lekker met aardappelpuree, volkorenrijst of gebakken krieltjes. Een groene salade maakt het diner helemaal af!

Wat heb je nodig?

750 gram magere runderlappen (er mag eventueel een randje vet aanzitten, geeft vaak meer smaak)

een halve liter bouillon (gemaakt van een groentebouillontablet)

2 ons magere spekblokjes

2 eetlepels olijfolie

4 sjalotten

2 tenen knoflook

2 grote winterwortels

1 bakje champignons

0,3 liter rode wijn (gewoon goedkope huiswijn)

3 laurierblaadjes

een paar takjes tijm

naar eigen smaak versgemalen peper

3 eetlepels zilveruitjes

Wat moet je doen?

Vraag de slager om de runderlappen in blokjes te snijden. Dan hoef je dat zelf niet meer te doen. Maak van het bouillontablet een halve liter bouillon. Pel de uien en de knoflook en snijd in stukjes. De wortels snij je in plakjes nadat je deze hebt geschild. Dan verhit je de olijfolie in een braadpan en bak de spekjes uit. Haal de spekjes uit de pan en bak vervolgens het vlees aan. Als het vlees bruin is doe je de spekjes, wortel, ui en knoflook erbij. Opnieuw even doorbakken. Rits de tijm van de steeltjes en voeg dit samen met de laurierblaadjes, de rode wijn en de bouillon toe aan de rest. Deksel op de pan en zeker 3 uur laten sudderen. De laatste 5 minuten doe je de schoongemaakte champignons die je in plakjes gesneden hebt erbij. Ik vind het prima zo, maar wil je het geheel meer binden dan kun je eventueel nog wat bloem toevoegen. Vlak voor het opdienen 3 uitgelekte lepels zilveruitjes erbij doen en natuurlijk de laurierblaadjes eruit halen!

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.