Minder rollators, meer hippe scooters

Was er vorig jaar tijdens de 50PlusBeurs nog een keur te zien aan rollators en scootmobiels, dit jaar was het assortiment hierin aanmerkelijk minder en was er meer animo voor vervoermiddelen zoals hippe scooters, campers, e-bikes, auto’s in felle kleuren en boten.

Veel belangstelling was er om de campers die er stonden, zowel nieuw als tweedehands, van binnen te bekijken. “Niet dat ik ga kamperen”, was de reactie van een van de bezoekers hiervan. “Voor het geld dat een camper kost, kan ik heel wat plekken van de wereld via georganiseerde reizen bezoeken en dat is toch wat meer mijn ding”. Ook hierover kon behoorlijk wat informatie worden verzameld, want er stond een keur aan reisorganisaties klaar om de reislustige 50 plussers van informatie te voorzien. De meesten hadden zich goed voorbereid en kwamen met een handig rolkoffertje aanzetten waarin de zware folders verdwenen. Het was te merken dat er volgend jaar verkiezingen worden gehouden, want er waren verschillende politieke partijen aanwezig, waaronder uiteraard de 50 plus partij. Online dating is niet alleen weggelegd voor jongelui want ook Relatieplanet was aanwezig met een stand. Verder was er aandacht voor gezondheid, maar kon je ook wijntjes proeven.

dscn6222

Bij de modeshow hadden ze niet zo goed begrepen dat 50 plussers zich ook nog graag in een leuk jurkje willen hijsen. De collectie hier was op zijn zachts gezegd degelijk, met lange broeken met daaronder wel laarsjes en sportieve sneakers maar daarop jasjes, vesten en tops met weliswaar mooie kleurencombinaties, maar niet bepaald met de uitstraling van de jonge, moderne vijftig plus vrouw. “Last van rimpels, pigmentvlekken of een dikke buik?” De oudere anno 2016 wil zich graag laten informeren wat hier tegen te doen is. “Ach, een vrijblijvend gesprek is nooit weg. Kun je alleen maar van leren”, hoorde ik een dame zeggen die de 70 al ruimschoots gepasseerd was en er in leuke, vlotte kleding rondliep. Dat bewijst maar weer dat de 50 plusser van tegenwoordig misschien grijze lokken heeft en niet meer zo kwik en snel rondloopt als vroeger, maar dat ze zeker niet onderschat hoeft te worden!

dscn6203

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.