Miljonair word je er niet van. Maar leuk is het wel!

Een paar maanden geleden heb ik een aantal opties op Babbels en Brabbels gezet wat je allemaal met je oude spullen kunt doen. Eén van de mogelijkheden was om op een markt te gaan staan. Nou dat heb ik zelf afgelopen zondag gedaan. Genoten hebben we, maar dat was mede te danken aan het perfecte weer!

Het is voor ons doen erg vroeg (7.00 uur) als we met 6 man verdeeld over 3 auto’s in de file voor de IJhallen staan. We hebben 3 marktkramen gehuurd (een hoekkraam voor 35 euro en 2 “gewone” kramen voor 30 euro per stuk). Het is een drukte van belang. De meesten komen met de auto, maar je ziet ook fietsers met volle tassen en een enkeling komt lopend aansjokken met de nodige bagage. Achter de kraam kun je je auto stallen.

DSCN5998

Terwijl wij nog aan het uitpakken zijn komt er al een man naar ons toe en vraagt of wij schoenen hebben. En dat hebben we! Zoonlief heeft een tas met 8 paar gympen en schoenen gegeven. Zonder naar de maten te kijken wil de man alles wel kopen. Wat ik ervoor wil hebben? Geen idee? Twintig euro stel ik voor. Voor 8 paar merkgympen? Moet toch kunnen? Hij stelt 10 euro voor, ik antwoord 15 en uiteindelijk komen we op 12,50 euro uit. Nou, de eerste koper. Dat is snel! De tweede koper duurt wat langer en koopt een kaars voor 0,50 euro. En dan blijft het heel lang stil. Tijd om voor ons groepje maar eens een rondje koffie te doen. Als ik de koffie afreken en ook nog een dagkaart voor de toiletten bestel, denk ik bij mezelf: “Daar gaat mijn winst”. Maar dat duurt niet lang, want inmiddels is het rond half 11 en terwijl wij genieten van de koffie wordt het langzamerhand druk. De volgende “klant” is een enigszins sjofel geklede man met een paar oude schoenen aan. De zolen van zijn schoenen zitten vol gaten die hij heeft opgevuld met stukken karton. Hij ziet een paar mooie zwarte schoenen, die er nog als nieuw uitzien en voor 3 euro van eigenaar wisselen. Als ik zie hoe de man erbij loopt wil ik de schoenen eigenlijk voor niets weggeven maar dat durf ik niet goed. Je wilt toch iedereen in zijn waarde laten.

DSCN5971

We hebben ideaal weer voor zo’n dag. Rond de 18 graden, af en toe een zonnetje en het belangrijkste: het blijft droog! We zijn de hele tijd toch wel druk bezig en de verkoop gaat gestaag door. Tja, met dat bord dat alles 2 euro kost zijn we echt niet het goedkoopst. Veel kraamhouders bieden hun waren aan voor 1 euro! We genieten van het zonnetje, van de buitenlucht en van de poffertjes die één van ons gehaald heeft. Na de lunch is het weer eventjes wat stiller en gaat de helft van ons zelf even een kijkje nemen wat er allemaal te koop is.

DSCN5985

DSCN5987DSCN5992

 

Teruggekomen bij de kraam besluiten we om ook onze prijzen aan te passen en dat ook bij ons alles voor 1 euro weggaat. Er komt een man, een goede veertiger, die voor zijn hele gezin een nieuwe garderobe wil aanschaffen. Minutieus onderwerpt hij alle kledingstukken aan een controle en stapelt alles keurig op. Ik tel al in gedachten met hem mee: “21, 22, 23”. Foutje, ik heb de verkeerde stapel! Hij vertrekt met een brede glimlach met “slechts” 3 kledingstukken. Ik wens hem een fijne dag toe en tevreden vertrekt hij. Rond een uur of 3 is het tijd voor een wijntje. Wat is het leven toch goed!

Dan is het alweer half 5, tijd om in te pakken. De balans van de dag? Na aftrek van de kosten van de verhuur van de kraam houd ik er ongeveer 100 euro aan over. Dat komt ongeveer overeen met de opbrengst van de anderen. Daarvan kunnen we nog lekker even een hapje gaan eten na een gezellig dagje!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.