Met deze vier ingrediënten maak je een verfrissend voorgerecht

Laatst liep ik in de Sligro om inspiratie op te doen voor het kerstdiner. Er stond een klein bakje met ananas, mango, garnalen en piri piri saus dat ik kon proeven. Ik vond het zo lekker dat ik alle ingrediënten gekocht heb (alleen de garnalen heb ik vervangen door rivierkreeftjes) en er thuis mijn eigen draai aan heb gegeven. Het resultaat? Een verrukkelijk voorgerecht voor de kerst. De combinatie ananas, mango en piri piri saus is fris en toch pittig. Je raakt er niet vol van, dus je kunt met gemak een wat zwaarder hoofdgerecht nemen en het is supergezond.

Wat heb je nodig?

Voor 8 personen

1 verse ananas

1 mango

1 bakje rivierkreeftjes van 500 gram

piri piri saus

ter garnering sla, tomaatjes en dille

Wat moet je doen?

Maak de ananas en de mango schoon en snijd deze in kleine blokjes. Doe het fruit in een schaal en marineer dit met 2 eetlepels piri piri saus. Dek het af en zet het in de koelkast. Bij voorkeur een paar uur van te voren klaarmaken want dan trekt de piri piri saus in het fruit. Ik heb het gerechtje op drie verschillende manieren opgediend. Eerst op een bord met aan de rand sla en snoeptomaatjes, in het midden het fruit en daarbovenop de rivierkreeftjes.

Je kunt het ook in een glas opdienen. Dan doe je onderin het glas een blaadje sla. Je kunt de rivierkreeftjes een kwartiertje van te voren door het fruit scheppen (dan trekt de smaak in de vis) en vervolgens gezamenlijk in het glas doen. Geen slaliefhebber? Dan dien je het toch op in een coupe zonder sla!

Gaat er bij mij nooit iets mis? Jawel hoor! Ik was te laat om verse dille te kopen en besloot er een takje dille uit de diepvries op te leggen. Toen ik de foto’s terugkeek dacht ik bij mezelf: “Ik had de dille beter achterwege kunnen laten.” Nieuwe foto’s maken was geen optie meer, want alles was al op!

 

 

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.