Meringues, niet goed voor de lijn wel overheerlijk!

Hoewel de meesten van ons niet echt Valentijnsdag vieren,  (http://babbelsenbrabbels.nl/valentijnsdag-wat-doet-een-nuchtere-hollander-hiermee) kun je je lief op deze dag natuurlijk wel verwennen  met deze overheerlijke meringues. Ok, deze zoete lekkernij is niet goed voor de lijn, maar op zo’n dag mag het toch wel?

Wat heb je nodig?

19 januari 2016 003

soep, 20 januari 2016 017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 eiwitten

100 gram suiker

1 zakje vanillesuiker

1 citroen

zout

eventueel cacaopoeder

mixer

bakpapier

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 100 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Het is heel belangrijk dat de kom waar je de eiwitten in klopt superschoon  en vetvrij is. Ga daarom voordat je begint even met een schijfje citroen langs de binnenkant van de kom. Dan gaan de eiwitten er in. Begin te kloppen op middelhoge snelheid. Zodra het eiwit schuimig wordt, zet je de mixer op hoge snelheid. Ga door tot het mengstel helemaal wit is en er pieken ontstaan. Vervolgens doe je er beetje voor beetje de suiker en de vanillesuiker bij. Blijf kloppen totdat het mengsel glad en glanzend is en het schuim blijft hangen aan de garde zonder er vanaf te vallen.

Wil je er chocolade meringues van maken voeg er dan een theelepel cacao aan toe.

Je kunt het eiwit met een spuitzak op het bakpapier spuiten. Dan krijg je hele nette meringues. Ik vind het wel leuk om ze gewoon met een lepel op het bakpapier te scheppen. Dan krijg je een nonchalant effect.

19 januari 2016 009

 

Bak de meringues in 75 minuten totdat ze droog aanvoelen en niet verkleurd zijn.

 

En wil je het helemaal lekker maken? Maak er dan 1 grote meringue van en vul deze met slagroom en diverse soorten fruit, zoals blauwe bessen, frambozen en aardbeien.

 

????????????????????????????????????

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.