Mascarpone dessert

Voor mij is een maaltijd niet “af” zonder dessert. Ik ben dan ook dol op alle zoete toetjes. Helaas zijn die heerlijkheden ook caloriebommen. Maar ik heb hier iets op gevonden! Ik heb allerlei leuke, kleine glaasjes aangeschaft waardoor je de helft minder eet. Onderstaand recept was normaal voor 6 eters. Nu ik het in glaasjes doe is het wel voor 10 personen! Je kunt het een paar dagen bewaren in de koelkast. Wil je het gezonder maken dan zet je het glaasje op een bordje met daarnaast fruit. Frambozen smaken hier heerlijk bij!

Wat heb je nodig?

6 eieren

250 gram suiker

500 gram mascarpone

Voor de garnering: cacaopoeder of frambozen

Wat moet je doen?

Scheid de eieren en mix het eigeel met de suiker tot een schuimige massa. Voeg de mascarpone in gedeelten toe. Klop het eiwit van 2 eieren stijf en spatel het door het mengsel heen. Verdeel in glaasjes, doe er plastic folie overheen en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Vlak voor het opdienen kun je er cacaopoeder overheen strooien. Of frambozen toevoegen. Wil je er toch een “grand” dessert van maken dan zet je het glaasje op een bordje, doe er een bolletje roomijs bij en wat fruit.

dscn6260

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.