Maaltijdsalades zijn het helemaal deze warme zomer!

Momenteel hoor ik zo vaak om me heen. “Wij eten een paar keer per week een maaltijdsalade. Goed voor de lijn, heerlijk met het warme weer, licht verteerbaar. En zeg nou eerlijk, wie wil er met deze hitte lang in de keuken staan.” Alle liefhebbers hiervan hebben gelijk. Inmiddels ben ik er ook aan verslaafd en eten ook wij dit minimaal 1x per week. Je kunt veel variëren, ook met vis is een maaltijdsalade heerlijk, maar na verschillende uitprobeersels is onderstaand recept mijn favoriete salade geworden.

Wat heb je nodig? (voor twee personen)

1 zakje sla van 100 gram (of een halve krop sla)

200 gram gerookte kip

2 eetlepels gedroogde tomaatjes (voor het recept zie http://babbelsenbrabbels.nl/tomaatjes-zijn-in-de-aanbieding/

2 hardgekookte eieren

2 mandarijnen

2 eetlepels pijnboompitten

sladressing (naar eigen smaak)

een paar stengels bieslook

versgemalen peper

Wat moet je doen?

Snijd de gerookte kip in kleine blokjes. Pel de mandarijnen, haal zoveel mogelijk het witte vliesje weg en verdeel ze in partjes. Was de bieslook en snijd deze in kleine stukjes, de gepelde eieren gaan in 8ste partjes. Rooster de pijnboompitten. Doe vervolgens alle ingrediënten in een schaal, schep goed om en smullen maar! Ben je een grote eter? Een snee vers speltbrood smaakt er prima bij!

About the Author

admin
Author with 253 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.