Luchtig en toch slank gekleed gaan met dit mooie weer?

Het voorjaar en de zomer zijn mijn favoriete jaargetijden. Bij warm weer zoals nu, geniet ik van de lange zomeravonden waarop je heerlijk buiten kunt zitten. Van het kijken naar de ondergaande zon. Van familie en vrienden die komen barbecueën terwijl we met zijn allen aan een lange tafel zitten en de kleinkinderen op het grasveld spelen. Kortom genieten.

Gaat het echter om de mode, geef me dan maar de herfst en de winter. Lekker lange vesten dragen waardoor je je “kipfilet” armen niet ziet. Lange broeken, jurken met lange mouwen. Een feit is nu eenmaal dat dat allemaal veel slanker afkleedt.

Met deze hitte wil je luchtig gekleed gaan maar er toch zo slank mogelijk uit zien. Wanneer je thuis in de tuin zit of je gaat naar het strand kan die korte broek echt nog wel. Ga je echter naar je werk, shoppen of uit eten, dan wil je er toch wel wat eleganter uit zien.

Deze zwarte top die op de heup valt vind ik een uitkomst. Zwart saai? No way! Het ligt eraan wat je er onder draagt. Deze top van soepel 100% polyester kleedt slank af en je kunt hem uitstekend combineren. Draag je hem op een donker rokje dan zie je er chic uit.

Op een witte pantalon oogt het geheel een stuk sportiever. Dit geldt ook wanneer je er een donkere pantalon bij draagt.

Ga je ergens naar toe gaat waar het kledingadvies “casual” is dan zie je er perfect uit met top en wit rokje. Wist je dat als je een stevige boezem hebt, je beter een donker bovenkledingstuk kunt dragen?

Deze lange top van diverse zwart- en grijstinten is ideaal om mee te nemen met vakantie. Je kunt hem opfrommelen in de koffer en hij komt er uit alsof je hem net gestreken hebt. Ik heb over dit exemplaar nog een leuke anekdote. Een paar jaar geleden maakte ik een groepsrondreis door Sri-Lanka. We bezochten een zijdefabriek waar ik deze top zag en kocht. Een paar dagen later zag ik iemand van de groep, waar we mee reisden, in exact hetzelfde exemplaar. Ik vroeg haar of zij de top ook bij de zijdefabriek gekocht had. “Nee, hoor” was het antwoord. “Gewoon in mijn woonplaats Venray, op de markt”. En zij bleek er nog aanmerkelijk minder voor betaald te hebben dan ik. Tja, dat soort dingen overkomt mij nu eenmaal altijd. Maar ondanks deze deceptie is en blijft deze top een van mijn favoriete vakantieoutfits.

 

 

 

About the Author

admin
Author with 236 posts
More about admin

Related Articles

Leave a Comment

Babbels en Brabbels is een blog voor de niet zo piepjonge, maar wel actieve 50-plusser die nog volop in het leven staat.